+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Δώρα για βάπτιση και πώς να τα επιλέξετε

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να σας κάνει ένας νέος γονιός. Σας ζήτησε να βαφτίσετε το μικρό του και εσείς ανταποκριθήκατε με χαρά. Όμως, η μέρα του μυστηρίου πλησιάζει. Ήδη αναζητάτε όμορφα δώρα για βάπτιση κοριτσιού ή αγοριού, ανάλογα με την περίπτωση. Φυσικά, και οι καλεσμένοι μοιράζονται την ίδια αγωνία. Όλοι ψάχνουν το κατάλληλο αντικείμενο για αυτή την τόσο σημαντική μέρα.

Αυτός ο σύντομος οδηγός αγοράς του Jewelor.gr απευθύνεται σε νονούς αλλά και απλούς καλεσμένους που θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για το νεοφώτιστο με ένα όμορφο και ουσιαστικό δώρο.

 

Κοσμήματα: ένα πολύτιμο δώρο βάπτισης που το συνοδεύει παντοτινά

Αν αναρωτιέστε «Τι δώρο να πάρω σε βάπτιση;», η απάντηση είναι κλασική: ένα κόσμημα. Τα κοσμήματα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα πολύτιμα και ουσιαστικά δώρα βάπτισης που θα ακολουθούν για πάνα το παιδί. Όταν λέμε «πολύτιμο δώρο για βάπτιση» δεν αναφερόμαστε μόνο στα καράτια, αλλά σε πολλά περισσότερα. Αγοράζοντας ένα κόσμημα ως δώρο βάπτισης για αγόρι ή κορίτσι, χαρίζετε στην οικογένεια ένα αντικείμενο που:

  • εκφράζει μία πολυτέλεια αντάξια του μυστηρίου
  • είναι διαχρονικό και βοηθάει το παιδί να θυμάται για πάντα την ημέρα της βάφτισής του
  • δεν χαλάει εύκολα και συνοδεύει το παιδί για πολλά χρόνια, ως και στην ενήλικη ζωή του
  • μπορεί να αποκτήσει βαθιά συναισθηματική αξία
  • ανανεώνει το στυλ του παιδιού

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το ότι η επίσκεψη στο κοσμηματοπωλείο θεωρείται σχεδόν μονόδρομος στα δώρα για βάπτιση. Όμως, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες δώρων που μπορείτε να βρείτε σε ένα κοσμηματοπωλείο;

 

Θρησκευτικά δώρα για βάφτιση

Τα θρησκευτικά δώρα συμβολίζουν την επίσημη ένταξη του παιδιού στην Εκκλησία μέσα από τη βάφτιση. Εναλλακτικά, έχουν σαν στόχο να προστατέψουν το μικρό τους ιδιοκτήτη από τις αρρώστιες ή το κακό μάτι.

Τα πιο κλασικά δώρα για βάπτιση είναι, φυσικά, οι αγορίστικοι σταυροί και οι κοριτσίστικοι σταυροί. Οι βαφτιστικοί σταυροί βγαίνουν συνήθως σε μικρότερα βάρη και μεγέθη, προκειμένου να φοριούνται εύκολα από τα παιδιά. Είναι κατασκευασμένοι από ποιοτικό και αντιαλλεργικό χρυσό (κίτρινο, λευκό ή ροζ).

Λεπτός Σταυρός Ροζ Χρυσός Με Ζιργκόν 002970

Μια all time classic επιλογή από την ελληνική παράδοση είναι επίσης τα κωνσταντινάτα φυλαχτά. Συχνά είναι εμπνευσμένα από τα νομίσματα ή τις αγιογραφίες του Βυζαντίου. Με ένα τέτοιο δώρο για βάφτιση δείχνετε το ενδιαφέρον σας για την καλή υγεία και τύχη του νεοφώτιστου.

Τόσο οι σταυροί όσο και τα φυλαχτά κυκλοφορούν σε απεριόριστη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων (π.χ. με ημιπολύτιμους λίθους ή χωρίς, με σφυρήλατο σχέδιο). Έτσι, οι νονοί και τα αγαπημένα πρόσωπα του παιδιού μπορούν να βρουν εύκολα το σταυρό που θα του ταιριάζει απόλυτα.

 

Χρηστικά δώρα για βάπτιση

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το στενό πλαίσιο της θρησκευτικής τελετής, σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή ενός χρηστικού αντικειμένου. Ένα τέτοιο αντικείμενο είναι η χρυσή παραμάνα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκρατεί τα ρουχαλάκια του.

Η  χρυσή παραμάνα είναι δώρο για βάπτιση κοριτσιού ή αγοριού με τεράστια ιστορία. Κατά το 19ο αιώνα οι εύπορες οικογένειες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ συγκρατούσαν τις πάνες των παιδιών με τέτοιες παραμάνες ως ένδειξη ευζωίας και καλού γούστου. Σταδιακά το κόσμημα καθιερώθηκε και στην ορθόδοξη παράδοση.

Dora Yia Vaphtisi Princelino Jewelor

Αν θέλετε να χαρίσετε κάτι ακόμα πιο χρηστικό, σε ένα κοσμηματοπωλείο μπορείτε να βρείτε και παιδικές κορνίζες για φωτογραφίες. Αυτές είναι συνήθως φτιαγμένες από ασήμι και διακοσμούνται με ήρωες κινουμένων σχεδίων, ζωάκια κτλ.

 

Διακοσμητικά δώρα για βάπτιση

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία περιλαμβάνονται κοσμήματα με καθαρά διακοσμητικό ρόλο. Τα συνηθέστερα είναι τα κρεμαστά με μονόγραμμα, που αναπαριστούν το όνομα του παιδιού, τα βραχιόλια-ταυτότητες και τα παιδικά δαχτυλίδια.

Όλα αυτά τα κοσμήματα συνδυάζονται ευκολότερα σε σχέση με τα θρησκευτικά κοσμήματα.  Επίσης, τα κρεμαστά και τα βραχιόλια έχουν δυνατότητα παραμετροποίησης, επειδή μπορείτε να επιλέξετε το τι θα γράφουν πάνω. Άρα, μπορούν να γίνουν πολύ προσωπικά δώρα βάπτισης.

 

Στο Jewelor.gr θα βρείτε πάνω από 450 μοναδικά δώρα βάπτισης για αγόρι ή κορίτσι. Δείτε τώρα κοσμήματα δώρα για βάφτιση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, κάντε τις αγορές σας, και παραλάβετε το προϊόν πανελλαδικά σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ