Πλησιάζει και πάλι αυτή η τόσο σημαντική μέρα για κάθε ζευγάρι. Μια μέρα που αποτελεί την ιδανική αφορμή για να εκφράσετε αγάπη και αφοσίωση στο ετέρόν σας ήμισυ, να θυμηθείτε πόσο χρόνο έχετε περάσει μαζί του και να του προσφέρετε χαρά. Βρίσκεστε ήδη στο διαδίκτυο και ψάχνετε ιδέες για δώρα που μπορούν να ικανοποιήσουν τα παραπάνω με γοητευτικό και όμορφο τρόπο. Αναφερόμαστε, φυσικά, στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή, όπως είναι γνωστή, στην ημέρα των ερωτευμένων. Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες για τη γιορτή των ερωτευμένων, καθώς και ιδέες για δώρα Αγίου Βαλεντίνου για το 2019 από το Jewelor. Διαβάστε περισσότερα →


Κωνσταντινάτο Κόσμημα

Όταν μιλάμε για ένα κωνσταντινάτο κόσμημα, η αξία και σημασία του στη χριστιανική παράδοση είναι πολύ σημαντική. Όπως ο βαπτιστικός σταυρός είναι το κόσμημα που ο ιερέας φοράει στο νεογέννητο και το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή, έτσι και τα κωνσταντινάτα αποτελούν ένα κόσμημα διαχρονικό.

Το κωνσταντινάτο λέγεται επίσης και Αγιοκωνσταντινάτο και Αϊσεληνάτο. Δίνεται συνήθως στη γέννηση ή τη βάπτιση ενός παιδιού αλλά και σε άλλες σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων όπως ο γάμος. Λειτουργεί ως φυλαχτό με πολλές καλές ιδιότητες για τα παιδιά σας. Διαβάστε περισσότερα →


Αναζητάτε δώρα για νεογέννητα; Είστε νέος γονιος και θέλετε να χαρίσετε κάτι μοναδικό στο παιδί σας, που θα το κουβαλά για πάντα μαζί του; Ή μήπως είστε νονός που ψάχνει όμορφα δώρα βάφτισης για μωρά; Θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε με ένα φυλαχτό για νεογέννητο βρέφος ή παιδί!

Τα φυλαχτά για μωρά έχουν μεγάλη επιτυχία σαν κοσμήματα και είναι λογικό, αφού κάθε γονιός θέλει να εξασφαλίσει την υγεία και την καλοτυχία του μονάκριβού του. Ακόμα και σήμερα, τα παιδικά φυλαχτά, και ειδικά τα φυλαχτά για νεογέννητο, βοηθούν τους γονείς να αισθανθούν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους ένα φυλαχτό για νεογέννητο ή μεγαλύτερο παιδί είναι ένα όμορφο και ουσιαστικό δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε. Διαβάστε περισσότερα →


Δώρα Επετείου

Για πολλούς ερωτευμένους είναι ένα από τα σημαντικότερα διλήμματα κάθε έτους: “Τι δώρο να του/της πάρω φέτος”; Το ζευγάρι έχει κλείσει άλλον ένα χρόνο σχέσης. Και οι δύο ψάχνουν για δώρα επετείου που θα εντυπωσιάσουν το έτερον ήμισυ. Κάθε χρόνο φαίνεται και πιο δύσκολο. 

Βρίσκεστε και εσείς σε αυτή τη θέση; Αν ναι, ηρεμήστε και θυμηθείτε ότι τα δώρα για ζευγάρια δεν είναι διαγωνισμός εντυπωσιασμού, αλλά η υλική απόδειξη ενός ακόμα χρόνου που περάσατε μαζί με τον άνθρωπό σας. Για αυτό το λόγο, φροντίστε να επιλέξετε ένα δώρο που να δείχνει πόσο σημαντικό τον/την θεωρείτε. Διαβάστε περισσότερα →


Δύσκολα μπορεί να βρεθεί κόσμημα με συμβολική αξία τόσο μεγάλη όσο αυτή που έχουν οι βέρες. Τα στατιστικά μιλούν από μονά τους: Σύμφωνα με έρευνες, οι βέρες που κατασκευάζονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ απαιτούν την εξόρυξη δεκαεπτά τόνων χρυσού. Προφανώς, λοιπόν, οι άνθρωποι βρίσκουν μεγάλη αξία σε αυτά τα δαχτυλίδια και συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά ποσά από τον προϋπολογισμό του γάμου τους για να επιλέξουν τα κατάλληλα.

Αν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης των ιδανικών βερών για εσάς και τον/την σύντροφό σας, ίσως να έχετε κάπως μπερδευτεί από την ποικιλία των επιλογών. Μην ανησυχείτε. Πάμε να δούμε μαζί μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Διαβάστε περισσότερα →


Τα σκουλαρίκια μπορεί να κρύβονται ανάμεσα στα μαλλιά σας. Τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια να χάνονται κάτω από τα μακριά μανίκια της μπλούζας. Ένα κρεμαστό, όμως, θα βρίσκεται πάντα ακριβώς στο επίκεντρο και θα τραβά τα βλέμματα. Το αν θα τα τραβά θετικά ή αρνητικά είναι το μεγάλο στοίχημα.

Μολονότι κρεμαστά μπορείτε πλέον να βρείτε σε μία πληθώρα καταστημάτων, τα κοσμηματοπωλεία δεν παύουν να αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή όταν θέλετε ένα κολιέ όμορφο, χρηστικό και ανθεκτικό στο χρόνο.

Ένα κρεμαστό αποτελείται προφανώς από δύο βασικά μέρη: το κυρίως κόσμημα και την αλυσίδα. Παρόλο που τα δύο αυτά μέρη θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο, υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά υπόψιν κατά την αγορά του καθενός από αυτά. Διαβάστε περισσότερα →


Το να επιλέξει κανείς το κόσμημα που θα δωρίσει στο αγαπημένο του πρόσωπο ή στον εαυτό του είναι αναμφίβολα δύσκολο. Αρκεί η είσοδος σε ένα κατάστημα κοσμημάτων (ηλεκτρονικό και μη) για να αντιληφθεί κάποιος τις απέραντες επιλογές που του δίνονται.

Το πράγμα γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν στη μέση μπαίνει ο «βασιλιάς» των πολύτιμων λίθων: το διαμάντι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι αμύητοι στον κόσμο των διαμαντιών είναι ότι πλέον τα διαμάντια δημιουργούνται με δύο τρόπους: φυσικά και τεχνητά, σε συνθήκες εργαστηρίου. Στην πρώτη περίπτωση τη δουλειά αναλαμβάνει η πίεση του εδάφους, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο χρόνος. Στη δεύτερη περίπτωση τα διαμάντια δημιουργούνται μέσω χημικών αντιδράσεων. Μην ανησυχείτε. Τα διαμάντια του εργαστηρίου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα «γήινα» αδέρφια τους.

Στο εργαστήριο παράγονται, επίσης, και απομιμήσεις διαμαντιών, τα γνωστά faux διαμάντια. Οι κυριότερες πέτρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το κυβικό ζιρκόνιο και ο μοϊσανίτης. Παρόλο που ενσωματώνουν μερικώς τις ιδιότητες του διαμαντιού (λ.χ. σκληρότητα, γυαλάδα) πωλούνται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Περνώντας στους βασικούς παράγοντες που πρέπει κάποιος να συνυπολογίζει κατά την αγορά μίας αυθεντικής διαμαντόπετρας, ο χρυσός κανόνας δεν είναι άλλος από τα «4 C»: «cut» (κόψιμο), «clarity» (καθαρότητα), «carats» (καράτια) και «color» (χρώμα).

Διαβάστε περισσότερα →