Κωνσταντινάτο Κόσμημα

Όταν μιλάμε για ένα κωνσταντινάτο κόσμημα, η αξία και σημασία του στη χριστιανική παράδοση είναι πολύ σημαντική. Όπως ο βαπτιστικός σταυρός είναι το κόσμημα που ο ιερέας φοράει στο νεογέννητο και το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή, έτσι και τα κωνσταντινάτα αποτελούν ένα κόσμημα διαχρονικό.

Το κωνσταντινάτο λέγεται επίσης και Αγιοκωνσταντινάτο και Αϊσεληνάτο. Δίνεται συνήθως στη γέννηση ή τη βάπτιση ενός παιδιού αλλά και σε άλλες σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων όπως ο γάμος. Λειτουργεί ως φυλαχτό με πολλές καλές ιδιότητες για τα παιδιά σας.

Απευθύνεται και σε αγόρια και σε κορίτσια. Για τα κορίτσια τα περισσότερα το συναντάμε σε χρώμα λευκό χρυσό και ροζ.

Κωνσταντινάτο κόσμημα: Η ιστορία και σημασία του

 

Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Παναγία Σφυρήλατο Χρυσό Και Λευκόχρυσο

Για τη Χριστιανική πίστη, το πλέον αναγνωρίσιμο φυλαχτό είναι το κωνσταντινάτο. Αποτελεί χαρακτηριστικό της θρησκευτικής μας παράδοσης και προσφέρεται σε νεογέννητα, νήπια ή και βαπτίσεις. Μάλιστα παλαιότερα, πριν την εμφάνιση του βαπτιστικού σταυρού, το Κωνσταντινάτο ήταν το βασικό κόσμημα του μυστηρίου του βαπτίσματος για το βρέφος, με σκοπό να το προφυλάξει από το κακό και την αρνητική ενέργεια.

Η ιστορία του φυλαχτού αυτού ξεκίνησε στα χρόνια του Βυζαντίου ως χρυσό νόμισμα, που είχε πάνω του χαραγμένους τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο (από όπου πήρε και την ονομασία του), τη μητέρα του Αγία Ελένη και ανάμεσά τους τον Τίμιο Σταυρό. Εκείνα τα χρόνια, πολλές έγκυες γυναίκες τα φορούσαν, τόσο για την προστασία των εμβρύων, όσο και για την ομαλή διεξαγωγή του τοκετού, ενώ κωσταντινάτα φορούσαν και παιδιά ως φυλαχτά.

Η θρησκευτική παράδοση αναφέρει ότι όταν η Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό, τον έκοψε στα δύο, άφησε ένα τμήμα του στα Ιεροσόλυμα και μετέφερε το άλλο στην Κωνσταντινούπολη. Τα πριονίδια που έπεσαν από τον τεμαχισμό, αναμείχθηκαν με άλλα πολύτιμα μέταλλα και από την τελική ένωση κόπηκαν τα Κωσταντινάτα νομίσματα. Έτσι εξηγείται και το σχήμα τους ως φυλαχτά, που παραπέμπει σε νόμισμα εκείνης της εποχής. Στις μέρες μας τα κωνσταντινάτα, πέρα από απλά φυλαχτά, θεωρούνται ότι διαθέτουν ακόμα και θαυματουργικές ιδιότητες. Τοποθετούνται συνοδευτικά στα εικονίσματα, ενώ σε πολλά μέρη της Ελλάδας, οι πιστοί τα προσκομίζουν κάθε Μεγάλη Πέμπτη στις εκκλησίες για να τα λειτουργήσουν.

Το κωνσταντινάτο ως φυλαχτό στις μέρες μας

 

Φυλαχτό Κωνσταντινάτο Δίχρωμο Με Ζιργκόν

Όσο κι αν προχωρά η τεχνολογία, ο άνθρωπος θα έχει πάντα την τάση να πάρει θετική ενέργεια από ένα κόσμημα, όπως τα κωνσταντινάτα. Γι’ αυτό το λόγο και η σχέση του ανθρώπου με το φυλαχτά είναι ισχυρή και διαχρονική. Το κωνσταντινάτο είναι ένα κόσμημα που μπορεί να φορεθεί τόσο στο λαιμό, όσο και στο χέρι.

Τα καλύτερα κοσμήματα είναι αυτά που δεν έχουν κάποιου είδους υπερβολή και παραμένουν σε κλασσικά καθώς και σε μοντέρνα σχέδια. Το Jewelor σάς παρέχει κωνσταντινάτα σε ποικιλία τιμών και σχεδίων, με δώρο τα μεταφορικά, σε παραγγελίες άνω των 50€!

Διαλέξτε ένα από τα πολλά φυλαχτά και κωνσταντινάτα της συλλογής μας, σχεδιασμένα για άνδρες, γυναίκες και φυσικά, νεογέννητα και παιδιά. Κάντε τις αγορές σας εδώ ή επισκεφθείτε το κατάστημά μας, Παναγίας Φανερωμένης 59 στη Θεσσαλονίκη.


Αναζητάτε δώρα για νεογέννητα; Είστε νέος γονιος και θέλετε να χαρίσετε κάτι μοναδικό στο παιδί σας, που θα το κουβαλά για πάντα μαζί του; Ή μήπως είστε νονός που ψάχνει όμορφα δώρα βάφτισης για μωρά; Θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε με ένα φυλαχτό για νεογέννητο βρέφος ή παιδί!

Τα φυλαχτά για μωρά έχουν μεγάλη επιτυχία σαν κοσμήματα και είναι λογικό, αφού κάθε γονιός θέλει να εξασφαλίσει την υγεία και την καλοτυχία του μονάκριβού του. Ακόμα και σήμερα, τα παιδικά φυλαχτά, και ειδικά τα φυλαχτά για νεογέννητο, βοηθούν τους γονείς να αισθανθούν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους ένα φυλαχτό για νεογέννητο ή μεγαλύτερο παιδί είναι ένα όμορφο και ουσιαστικό δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε.

Φυλαχτά για μωρά: Ένα κόσμημα με μεγάλη ιστορία

Τα περισσότερα φυλαχτά για μωρά και παιδάκια που κυκλοφορούν σήμερα βασίζονται στον πολιτισμό της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έναν πολιτισμό γεμάτο λάμψη και ευλάβεια. Η εξασφάλιση της μακροζωίας και της υγείας του παιδιού είχε μεγάλη σημασία εκείνη την εποχή, τότε που η ιατρική ήταν πολύ λιγότερο προηγμένη.

Αρχικά, τα βυζαντινά φυλαχτά για νεογέννητο είχαν τη βάση τους στην ειδωλολατρία. Αργότερα, όμως, ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία. Έτσι, τα σταυρουδάκια και τα κωνσταντινάτα κρεμαστά με τη μορφή του Χριστού και της Παναγίας αντικατέστησαν τα ειδωλολατρικά φυλαχτά.

 

δώρα για νεογέννητα - Φυλαχτό Κωνσταντινάτο Παναγία Χρυσό

Πολλά φυλαχτά μωρού της εποχής ήταν φτιαγμένα από ιδιαίτερα πολυτελή υλικά. Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μυστήριο της βάφτισης ήταν εξίσου σημαντικό με σήμερα. Το 1951 βρέθηκαν σε ανασκαφή στη Λέσβο πολλά χρυσά φυλαχτά και ένα βραχιολάκι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα είχε προσφέρει μια εύπορη οικογένεια Βυζαντινών στο παιδί της. Αν μια οικογένεια δεν είχε τα χρήματα για να φτιάξει ένα χρυσό κόσμημα, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο χρησιμοποιούνταν αντί για το χρυσό.

Τύχη και πνευματική δύναμη με ένα φυλαχτό μωρού

Αν και η Εκκλησία καταδικάζει τη μαγεία και τα κάθε είδους πνεύματα, αποδέχεται το κακό μάτι. Η πίστη του λαού μας στο κακό μάτι ξεκινάει ήδη από τα αρχαία χρόνια. Σε αυτή τη μεγάλη παράδοση τα φυλαχτά και τα γούρια για νεογέννητα είναι πολύ σημαντικά, αφού τα παιδάκια θεωρούνται πιο ευάλωτα στη ζήλια των άλλων και χρειάζονται πολλή τύχη.

δώρα για νεογέννητα - φυλαχτό για κορίτσι

Όμως, ένα φυλαχτό για το κακό μάτι δίνει και άλλα εκτός από τύχη. Σύμφωνα με την παράδοση, χαρίζει επίσης πνευματική δύναμη και καθαρό μυαλό για όλες τις δοκιμασίες που θα έχει ο μικρός ή η μικρή στη ζωή. Θυμηθείτε ότι τα φυλαχτά συνοδεύουν τα παιδιά και πολύ αργότερα, σε περιστάσεις όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις ή οι συνεντεύξεις για δουλειά.

Παιδικά φυλαχτά: Ιδιαίτερα δώρα για νεογέννητα

Όταν λέμε ότι θα κρατήσει για πάντα το εννοούμε. Κάθε φυλαχτό για μωρό κατασκευάζεται από υλικά που αντέχουν στο χρόνο και κρατούν τη λάμψη τους, με βασικότερο το χρυσό. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς νιώθουν ότι η προστασία του παιδιού τους θα είναι μόνιμη.

Κυρίως, όμως, ένα παιδικό φυλαχτό θα μείνει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά του μικρού ιδιοκτήτη του. Πιστέψτε μας, κάθε παιδί θα εκτιμήσει αυτό το γεμάτο αγάπη δώρο και θα το κρατήσει για πάντα κοντά του. Τα συναισθήματα που θα αισθάνεται κάθε φορά που θα το κρατά στη χούφτα του θα είναι αναντικατάστατα!

 

δώρα για νεογέννητα - φυλαχτό για αγόρι

Αν ψάχνετε για δώρο βάπτισης, δώρα για νεογέννητα ή ένα ιδιαίτερο φυλαχτό για παιδιά, το Jewelor έχει αυτό που ζητάτε. Ρίξτε μία ματιά στη μεγάλη μας ποικιλία από φυλαχτά για μωρά και νεογέννητα σε προσιτές τιμές.


Δώρα Επετείου

Για πολλούς ερωτευμένους είναι ένα από τα σημαντικότερα διλήμματα κάθε έτους: “Τι δώρο να του/της πάρω φέτος”; Το ζευγάρι έχει κλείσει άλλον ένα χρόνο σχέσης. Και οι δύο ψάχνουν για δώρα επετείου που θα εντυπωσιάσουν το έτερον ήμισυ. Κάθε χρόνο φαίνεται και πιο δύσκολο. 

Βρίσκεστε και εσείς σε αυτή τη θέση; Αν ναι, ηρεμήστε και θυμηθείτε ότι τα δώρα για ζευγάρια δεν είναι διαγωνισμός εντυπωσιασμού, αλλά η υλική απόδειξη ενός ακόμα χρόνου που περάσατε μαζί με τον άνθρωπό σας. Για αυτό το λόγο, φροντίστε να επιλέξετε ένα δώρο που να δείχνει πόσο σημαντικό τον/την θεωρείτε.

Δυστυχώς, η αγάπη που “ντύνει” τα δώρα μιας επετείου σχέσης δεν αρκει για να τα προστατεύσει από τη φθορά του χρόνου. Για αυτό, καλό θα ήταν να επιλέξετε αντικείμενα που να είναι ανθεκτικά στο χρόνο, ώστε να σας θυμίζουν συνέχεια το μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η σχέση σας.

Ένα χειροποίητο κόσμημα ή ένα επώνυμο ρολόι αποτελούν αξιόπιστες επιλογές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Η ομάδα του Jewelor έχει ετοιμάσει για εσάς εννιά προτάσεις για χειροποίητα δώρα αγάπης που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σας και την καρδιά του προσώπου με το οποίο είστε μαζί!

 

Δώρα Επετείου για Γυναίκες

Δώρα για γυναίκες:  Ένα θέμα που απασχολεί το μυαλό χιλιάδων αντρών σε κάθε επέτειο.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι η επιλογή ενός δώρου επετείου για γυναίκα είναι σωστός… άθλος. Οι γυναίκες συνήθως είναι πιο σχολαστικές στα δώρα για επέτειο σε σχέση με τους άντρες και πολύ ευκολότερα θα δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, αν αυτό που τους προσφέρεται δεν είναι του γούστου τους.

Πίσω από αυτή την “παραξενιά”, όμως, κρύβεται ό,τι πιο φυσιολογικό και ανθρώπινο: οι γυναίκες θέλουν απλώς να αισθάνονται σημαντικές για το έτερόν τους ήμισυ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θέλουν να λαμβάνουν δώρα που να αντανακλούν όλα όσα βρίσκει ο άλλος όμορφα σε αυτές.

Προτού, λοιπόν, ορμήξετε στο πρώτο κατάστημα για να… βγείτε από την υποχρέωση, σκεφτείτε τη σύντροφό σας. Σκεφτείτε τι θα της πήγαινε, τι θα την έκανε χαρούμενη, τι θα ανέβαζε την αυτοπεποίθησή της. Αυτό θα έκανε και εκείνη για εσάς.

Αν, πάλι, εξακολουθείτε να αγχώνεστε για την ανταπόκριση της συντρόφου σας απέναντι στο δώρο επετείου σας, συνεχίστε την ανάγνωση. Το Jewelor έχει επιλέξει για εσάς τρία ιδιαίτερα κοσμήματα που θα δείξουν με τον πιο απτό τρόπο το ενδιαφέρον για το κορίτσι ή τη γυναίκα σας. Ελπίζουμε μέσα από τις ιδέες για δώρα επετείου που σας παρέχουμε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

 • Χαρίστε της διπλή χαρά με ένα από τα διπλά χειροποίητα βραχιόλια μας! Είναι κατασκευασμένο από γυαλιστερό κίτρινο χρυσό 14 καρατίων. Η κυρίως αλυσίδα του κοσμήματος συμπληρώνεται από λεπτομέρειες σε σχήμα καρδούλας και μικρά μαργαριτάρια.
Διπλό Βραχιόλι Καρδούλες Χρυσό Με Πέτρες

Διπλό Βραχιόλι με Καρδούλες, Χρυσό με Μαργαριτάρια

 

 • Λίγα δώρα επετείου είναι τόσο κλασικά όσο τα μονόπετρα δαχτυλίδια. Το συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο από γυαλιστερό κίτρινο χρυσό 14 καρατίων. Στην κορυφή του έχει μικρές και μεγάλες πέτρες ζιργκόν σε λευκό χρώμα.
Monopetro Dachtylidi Kardia Chryso Me Zirgkon 002615

Μονόπετρο Δαχτυλίδι – Καρδιά, Χρυσό Με Ζιργκόν

 

 • Για εσάς που θέλετε κάτι πιο διακριτικό, τα χειροποίητα χρυσά σκουλαρίκια με κλιπ είναι ό,τι πρέπει. Είναι κατασκευασμένα από ροζ χρυσό 14 καρατίων με γυαλιστερή υφή. Στο κέντρο είναι διακοσμημένα με μια μεγάλη πέτρα λευκού ζιργκόν ενώ μικρότερες πέτρες του ίδιου υλικού διακοσμούν το σκουλαρίκι σε όλο το μήκος του.
Σκουλαρίκι Δίσκος Ροζ Χρυσό Με Ζιργκόν

Σκουλαρίκι Δίσκος, Ροζ Χρυσό Με Ζιργκόν

 

Δώρα Επετείου για Άντρες

Ενώ οι άντρες ανησυχούν ότι η σύντροφός τους δεν θα εκτιμήσει το δώρο επετείου που της προσφέρουν, οι γυναίκες φοβούνται ότι δεν θα βρουν καν οτιδήποτε το αξιόλογο για να προσφέρουν στο ταίρι τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές στα δώρα επετείου για αγόρι ή άντρα είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες για γυναίκες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η γκαρνταρόμπα των αντρών ήταν ανέκαθεν πιο περιορισμένη και “αυστηρή”. Πλέον, όμως, οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι άντρες σήμερα φορούν ίσως περισσότερα αξεσουάρ από ποτέ και διαθέτουν πολυάριθμες επιλογές στο ντύσιμό τους.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς που αναζητάτε δώρο για επέτειο; Ότι αν επιθυμείτε να του χαρίσετε κάποιο αντικείμενο που θα αναδείξει το προσωπικό του image, οι επιλογές σας θα είναι άφθονες. Μπορείτε να σιγουρευτείτε από τώρα ότι θα το εκτιμήσει.

Η ομάδα του Jewelor διάλεξε και σας παρουσιάζει έναν μικρό κατάλογο με δώρα επετείου για άντρα. Ελπίζουμε ότι χάρη σε εμάς θα του κάνετε ένα δώρο που θα του μείνει αξέχαστο.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

 • Λίγα άλλα δώρα επετείου συνδυάζουν τόσο άψογα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με το διαχρονικό στυλ όσο τα ανδρικά ρολόγια. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ανδρικά ρολόγια της Seiko, μιας εταιρείας με ιστορία πάνω από εκατό χρόνια. Διαθέτει ανοξείδωτο φινίρισμα από ατσάλι, μηχανισμό Quartz με χρονογράφο και προστασία από το νερό σε βάθος ως και 10 ATM.
Seiko Neo Sports Chronograph Watch Light Black

Seiko Neo Sports Chronograph Watch Light Black

 

 • Αυτό το κομμάτι είναι ένα από τα ανδρικά κρεμαστά της Lotus Style, της νέας σειράς της Festina. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε ασημί και κίτρινο χρώμα. Μια ιδανική επιλογή για πιο μοντέρνο στυλ! Συνοδεύεται από κορδόνι με καουτσούκ.
Μενταγιόν Lotus Style Ατσάλι Με Καουτσούκ Κορδόνι

Μενταγιόν Lotus Style Ατσάλι Με Καουτσούκ Κορδόνι

 

 • Οι ανδρικοί σταυροί είναι μια πολύ κλασική επιλογή για δώρο επετείου. Το συγκεκριμένο κρεμαστό διπλής όψης είναι εμπνευσμένο από την παράδοση των κωνστινάτων χριστιανικών φυλακτών. Είναι φτιαγμένο από σφυρήλατο χρυσό σε κίτρινο και λευκό χρώμα.
Φυλαχτό Ιησούς Χρισός Σφυρήλατο Χρυσό Και Λευκόχρυσο Διπλής Όψης

Φυλαχτό Ιησούς Χριστός, Σφυρήλατο Χρυσό Και Λευκόχρυσο Διπλής Όψης

Δώρα για Επέτειο Γάμου

Είναι γνωστό ότι ο γάμος έχει ιδιαίτερη σημασία σαν κοινωνικό και θρησκευτικό γεγονός σε ολόκληρο τον κόσμο.  Για αυτό το λόγο, τα δώρα επετείου γάμου έχουν από μόνα τους ξεχωριστή βαρύτητα. Τόση βαρύτητα, που ακόμα και η Αμερικανική Ένωση Κοσμηματοπωλών έχει δημιουργήσει μία επίσημη λίστα με τα κοσμήματα και τους πολύτιμους λίθους που προτείνει για κάθε έτος επετείου γάμου.

Στο Jewelor θεωρούμε την επέτειο γάμου κάτι ιερό. Θέλουμε να υπενθυμίζουμε με την αντοχή των κοσμημάτων μας το χρόνο που έχει διανύσει το παντρεμένο ζευγάρι μαζί. Για αυτό εμπνευστήκαμε από τη λίστα της Αμερικανικής Ένωσης Κοσμηματοπωλών και επιλέξαμε με μεγάλη προσοχή από τον κατάλογό μας τρία χειροποίητα δώρα επετείου για εσάς. Ελπίζουμε ότι ανάμεσά τους θα βρείτε το πρωτότυπο δώρο επετείου που αναζητάτε.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

 • Ένα από τα πιο… τρυφερά δώρα για γυναίκες που μπορείτε να επιλέξετε ως δώρου για επέτειο γαμου είναι τα κρεμαστά λαιμού. Δείξτε όλη την αγάπη σας με αυτό το διάτρητο κρεμαστό λαιμού σε σχήμα καρδιάς. Είναι κατασκευασμένο από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων. Διακοσμείται με ένα χρυσό διαμαντάκι και ένα μικρό μαργαριτάρι.
Κρεμαστό Καρδούλες Χρυσό Με Μαργαριτάρι

Κρεμαστό Καρδούλες Χρυσό Με Μαργαριτάρι

 

 • Από τα πιο luxury δώρα για άντρες που μπορείτε να βρείτε στην αγορά είναι τα μανικετόκουμπα. Γιορτάστε την περίσταση με την πρέπουσα σοβαρότητα κάνοντας στο σύζυγό σας αυτό το κλασικό δώρο επετείου. Τα συγκεκριμένα μανικετόκουμπα είναι κατασκευασμένα από χρυσό 14 καρατίων σε δύο χρώματα (κίτρινο και λευκό).
  Μανικετόκουμπο Τετράγωνο Χρυσό Και Λευκόχρυσο

  Μανικετόκουμπο Τετράγωνο Χρυσό Και Λευκόχρυσο

   

 • Αν αναζητάτε ένα all time classic δώρο για την επέτειο του γάμου σας, τα ανδρικά βραχιόλια θα σας σώσουν! Το συγκεκριμένο σχέδιο προέρχεται από τη σειρά Lotus Style της Festina. Υιοθετεί μία μοντέρνα γραμμή και μπορεί να χαρίσει ένα πιο raw στυλ στυλ στο σύζυό σας. Κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι και καουτσούκ.
  Βραχιόλι Lotus Style Ατσάλι Και Καουτσούκ

  Βραχιόλι Lotus Style Ατσάλι Και Καουτσούκ

 


Δύσκολα μπορεί να βρεθεί κόσμημα με συμβολική αξία τόσο μεγάλη όσο αυτή που έχουν οι βέρες. Τα στατιστικά μιλούν από μονά τους: Σύμφωνα με έρευνες, οι βέρες που κατασκευάζονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ απαιτούν την εξόρυξη δεκαεπτά τόνων χρυσού. Προφανώς, λοιπόν, οι άνθρωποι βρίσκουν μεγάλη αξία σε αυτά τα δαχτυλίδια και συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά ποσά από τον προϋπολογισμό του γάμου τους για να επιλέξουν τα κατάλληλα.

Αν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης των ιδανικών βερών για εσάς και τον/την σύντροφό σας, ίσως να έχετε κάπως μπερδευτεί από την ποικιλία των επιλογών. Μην ανησυχείτε. Πάμε να δούμε μαζί μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Continue reading →


Τα σκουλαρίκια μπορεί να κρύβονται ανάμεσα στα μαλλιά σας. Τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια να χάνονται κάτω από τα μακριά μανίκια της μπλούζας. Ένα κρεμαστό, όμως, θα βρίσκεται πάντα ακριβώς στο επίκεντρο και θα τραβά τα βλέμματα. Το αν θα τα τραβά θετικά ή αρνητικά είναι το μεγάλο στοίχημα.

Μολονότι κρεμαστά μπορείτε πλέον να βρείτε σε μία πληθώρα καταστημάτων, τα κοσμηματοπωλεία δεν παύουν να αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή όταν θέλετε ένα κολιέ όμορφο, χρηστικό και ανθεκτικό στο χρόνο.

Ένα κρεμαστό αποτελείται προφανώς από δύο βασικά μέρη: το κυρίως κόσμημα και την αλυσίδα. Παρόλο που τα δύο αυτά μέρη θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο, υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά υπόψιν κατά την αγορά του καθενός από αυτά. Continue reading →


Το να επιλέξει κανείς το κόσμημα που θα δωρίσει στο αγαπημένο του πρόσωπο ή στον εαυτό του είναι αναμφίβολα δύσκολο. Αρκεί η είσοδος σε ένα κατάστημα κοσμημάτων (ηλεκτρονικό και μη) για να αντιληφθεί κάποιος τις απέραντες επιλογές που του δίνονται.

Το πράγμα γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν στη μέση μπαίνει ο «βασιλιάς» των πολύτιμων λίθων: το διαμάντι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι αμύητοι στον κόσμο των διαμαντιών είναι ότι πλέον τα διαμάντια δημιουργούνται με δύο τρόπους: φυσικά και τεχνητά, σε συνθήκες εργαστηρίου. Στην πρώτη περίπτωση τη δουλειά αναλαμβάνει η πίεση του εδάφους, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο χρόνος. Στη δεύτερη περίπτωση τα διαμάντια δημιουργούνται μέσω χημικών αντιδράσεων. Μην ανησυχείτε. Τα διαμάντια του εργαστηρίου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα «γήινα» αδέρφια τους.

Στο εργαστήριο παράγονται, επίσης, και απομιμήσεις διαμαντιών, τα γνωστά faux διαμάντια. Οι κυριότερες πέτρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το κυβικό ζιρκόνιο και ο μοϊσανίτης. Παρόλο που ενσωματώνουν μερικώς τις ιδιότητες του διαμαντιού (λ.χ. σκληρότητα, γυαλάδα) πωλούνται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Περνώντας στους βασικούς παράγοντες που πρέπει κάποιος να συνυπολογίζει κατά την αγορά μίας αυθεντικής διαμαντόπετρας, ο χρυσός κανόνας δεν είναι άλλος από τα «4 C»: «cut» (κόψιμο), «clarity» (καθαρότητα), «carats» (καράτια) και «color» (χρώμα).

Continue reading →