Φίλτρο Προϊόντων Εμφάνιση όλων 3 αποτελέσματα
Εύρος Τιμής
Γένος
Χρώμα Χρυσού
Υλικό & Πολύτιμοι Λίθοι
Καράτια
Τεχνική & Υφή
Brand

Καρφίτσες γυναικείες

«A blast from the past». Αυτό το σλόγκαν θα μπορούσε να συνοδεύει τις γυναικείες καρφίτσες πέτου, τα διαχρονικά κοσμήματα που εδώ και κάποια χρόνια επέστρεψαν δυναμικά στη μόδα.

Η καρφίτσες πέτου και το διαχρονικό στυλ τους

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την καρφίτσα πέτου με την επίδειξη κύρους και επισημότητας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόσμημα χρησιμοποιούνταν κάποτε σε πολύ περισσότερα ενδυματολογικά πλαίσια. Οι Ιρλανδοί και οι Βίκινγκς της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου, άντρες και γυναίκες, το τοποθετούσαν σε όλα σχεδόν τα ρούχα τους. Στην Αγγλία της γεωργιανής περιόδου οι καρφίτσες αξιοποιούνταν ως θυμητάρια των νεκρών αφού είχαν χαραγμένα πάνω τους την ημερομηνία γέννησης και θανάτου τους. Έτσι, οι άνθρωποι που τις φορούσαν κουβαλούσαν πάντα το αγαπημένο πρόσωπο πάνω τους.

Επίσης, κατά το 18ο και το 19ο αιώνα κυριάρχησαν οι καρφίτσες με ζωγραφισμένα τοπία της Ρώμης, της Βενετίας ή του Παρισιού. Αποτέλεσαν το αγαπημένο τουριστικό σουβενίρ όλων των μελών της ανώτερης τάξης που επισκέπτονταν τις πόλεις αυτές.

Αυτό που κατά τη γνώμη μας έκανε την καρφίτσα να επανέλθει στο προσκήνιο είναι η ποικιλία των πιθανών χρήσεών της. Μπορεί να φορεθεί στο γιακά από ένα σακάκι ή πουκάμισο, στο πέτο κάποιας τζιν ζακέτας ή ακόμα και στα μαλλιά. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μία πλειάδα από καρφίτσες πέτου για να εμπλουτίσετε την εμφάνισή σας με αυτούς ή και άλλους τρόπους. Κάντε τις αγορές σας τώρα με λίγα μόλις κλικ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποκτήστε την οπουδήποτε στην Ελλάδα σε λίγες εργάσιμες μέρες. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας.