Βλέπετε 1–15 απο 101 αποτέλεσματα

Φυλαχτά παιδικά

Η τεράστια διάδοση που έχουν τα παιδικά φυλαχτά μέσα στο χρόνο είναι κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη. Από πολύ παλιά οι γηραιότεροι επιθυμούσαν να προστατέψουν τα νεαρά και ασχημάτιστα ακόμα μέλη μίας οικογένειας ή μίας κοινότητας. Ούτως ή άλλως, οι πιθανές απειλές στο μυαλό τους ήταν και είναι πολλές: ασθένειες, κακοτοπιές, βασκανία.

Ανάλογα με το πολιτισμικό ή θρησκευτικό πλαίσιο, τα φυλαχτά που συνόδευαν τα παιδιά διέφεραν: στην Ιταλία του 14ου αιώνα συνηθιζόταν να φορούν στα βρέφη σταυρουδάκια φτιαγμένα από κοράλλια προκειμένου να τα προστατέψουν από το κακό μάτι. Στην Καμπότζη ακόμα και σήμερα έχουν τεράστια απήχηση τα βραχιολάκια με καμπανάκια. Οι γονείς βάζουν αυτά τα βραχιολάκια στα πόδια των παιδιών προκειμένου ο θόρυβος από τα καμπανάκια να διώχνει τα κακά πνεύματα.

Στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό ακαταμάχητη θεωρείται η προστασία που προσφέρουν ένα φυλαχτό για νεογέννητο. Πλέον, ακόμα και οι καρφίτσες ή οι παραμάνες που φορούν τα παιδάκια στα ρούχα τους έχουν κολλημένο ένα ματάκι ή ένα σταυρουδάκι για προστασία.

Στην παρούσα σελίδα θα βρείτε μία πλήρη σειρά από παιδικά φυλαχτά, θρησκευτικής και όχι μόνον έμπνευσης. Η ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και τιμών θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.