Φίλτρο Προϊόντων Εμφάνιση 1 - 16 από 22 αποτελέσματα
Εύρος Τιμής
Γένος
Χρώμα Χρυσού
Υλικό & Πολύτιμοι Λίθοι
Καράτια
Τεχνική & Υφή
Brand

Παραμάνες παιδικές

Οι παραμάνες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντικειμένου το οποίο, μολονότι ξεκίνησε έχοντας καθαρά πρακτική χρήση, σύντομα κατέληξε να έχει και διακοσμητικό ρόλο. Έγινε σύμβολο της πανκ κουλτούρας και εντάχθηκε ως αξεσουάρ στο ντύσιμο εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανά τον κόσμο.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη παραμάνα δεν παύει να είναι ένα μωρό. Ίσως έχει να κάνει με τα συνθετικά της λέξης (παρά + μάνα) ή με το γεγονός ότι οι παραμάνες συγκρατούσαν κάποτε τα αυτοσχέδια πανιά που οι γονείς φορούσαν στα παιδιά τους ως πάνες.

Στα υψηλά στρώματα της κοινωνίας, μάλιστα, το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένες οι παιδικές παραμάνες λειτουργούσε ως δείγμα γούστου και ευζωίας. Το να μην φορούν τα βρέφη των εύπορων οικογενειών πάνες με χρυσή ή έστω λευκόχρυση παραμάνα ήταν ανεπίτρεπτο!

Σταδιακά, οι χρυσές παραμάνες εμπορευματοποιήθηκαν και άρχισαν να αγοράζονται και από γονείς χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν ένα πολυτελές δώρο στα παιδιά τους. Ως αποτέλεσμα, τα κοσμηματοπωλεία στις ΗΠΑ πλάσαραν τις χρυσές παραμάνες ως «παραμάνες για παιδιά». Και προφανώς έγιναν ανάρπαστες.

Σήμερα οι παραμάνες μπαίνουν συνήθως στα ρουχαλάκια ή το μαξιλάρι των παιδιών. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Jewelor θα βρείτε παιδικά φυλαχτά παραμάνες με μεγάλη ποικιλία στολισμάτων (ματάκια, σταυρουδάκια κτλ.) και ασφαλή κουμπώματα. Διατίθενται σε κίτρινο, λευκόχρυσο και ροζ χρώμα.