Βλέπετε 1–15 απο 132 αποτέλεσματα

Βαπτιστικοί σταυροί για κορίτσια

Κραυγές, κλάματα, νερά πεταμένα παντού. Παρά τα λίγα της χρόνια, η μικρή είναι ήδη αρκετά άτακτη. Σήμερα λαμβάνει χώρα η βάπτισή της και εσείς στέκεστε δίπλα της, κοντά στην κολυμπήθρα. Είστε ο νονός της. Λίγες στιγμές αργότερα, η τελετή έχει τελειώσει. Το κοριτσάκι, ντυμένο με τα όμορφα βαφτιστικά του ρούχα, ησυχάζει στην αγκαλιά των γονιών του. Ένας μικρός σταυρός, δώρο από εσάς, κοσμεί το λαιμό του. Τον πιάνει με τη χουφτίτσα του και τον περιεργάζεται. Πού να ήξερε ότι αυτός ο σταυρός είναι ένα κόσμημα που θα την συντροφεύει σε όλη της τη ζωή!

Ο βαπτιστικός σταυρός για κορίτσι έχει μακρόχρονη ιστορία ως κόσμημα. Αρκετές φορές, μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί και σαν σύμβολο κοινωνικού στάτους, κάτι που εν μέρει ισχύει και σήμερα. Οι φτωχότεροι πιστοί, που δεν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν οι ιδιοκτήτες ενός χρυσού ή λευκόχρυσου σταυρού, αρκούνταν στο να δημιουργήσουν αυτοσχέδια κοσμήματα από ξύλο, κουκούτσια ελιάς ή δέρμα. Η βάπτιση είναι, βέβαια, μία ειδική περίσταση όπου το υλικό για το σταυρό είναι επιβεβλημένο: ο χρυσός.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Jewelor κάνει προσιτή την πολυτέλεια για εσάς, το παιδί ή το βαφτιστήρι σας. Εδώ υπάρχουν δεκάδες σταυροί βάπτισης για κορίτσια σε minimal ή καθαρά ορθόδοξα σχέδια.