Πλησιάζει και πάλι αυτή η τόσο σημαντική μέρα για κάθε ζευγάρι. Μια μέρα που αποτελεί την ιδανική αφορμή για να εκφράσετε αγάπη και αφοσίωση στο ετέρόν σας ήμισυ, να θυμηθείτε πόσο χρόνο έχετε περάσει μαζί του και να του προσφέρετε χαρά. Βρίσκεστε ήδη στο διαδίκτυο και ψάχνετε ιδέες για δώρα που μπορούν να ικανοποιήσουν τα παραπάνω με γοητευτικό και όμορφο τρόπο. Αναφερόμαστε, φυσικά, στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή, όπως είναι γνωστή, στην ημέρα των ερωτευμένων. Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες για τη γιορτή των ερωτευμένων, καθώς και ιδέες για κοσμήματα για τον Άγιο Βαλεντίνο από το Jewelor.

 

Πώς γεννήθηκε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένας ιερέας που υπηρέτησε τον τρίτο αιώνα μ.Χ. στη Ρώμη. Εκείνη την περίοδο, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ΄Β απαγόρευσε στους νέους στρατιώτες να παντρευτούν με το σκεπτικό ότι έτσι θα πολεμούσαν πιο απερίσπαστοι.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το νεαρό Βαλεντίνο να κάνει μυστικούς γάμους και να δίνει θρησκευτικές ευχές για τους ερωτευμένους που τον επισκέπτονταν. Κάποια στιγμή, όμως, ο αυτοκράτορας το ανακάλυψε. Έτσι, διέταξε τους στρατιώτες του να τον δολοφονήσουν. Η 14η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα Αγίου Βαλεντίνου γιατί θεωρείται ότι εκείνη περίπου την περίοδο το 270 μ.Χ. δολοφονήθηκε ο Άγιος.

Μια άλλη εκδοχή για το Βαλεντίνο λέει ότι ήταν φυλακισμένος στις ρωμαϊκές φυλακές. Εκεί γνώρισε και αγάπησε την κόρη του δεσμοφύλακα και αντάλλασσε μαζί της μηνύματα για ερωτευμένους. Στην τελευταία επιστολή που της έστειλε υπέγραψε ως «Ο Βαλεντίνος σου». Έτσι, καθιέρωσε τη φράση που βλέπουμε σε πολλές κάρτες Αγίου Βαλεντίνου ακόμα και σήμερα. (Πηγή)

 

Τι κάνει τα κοσμήματα για τον Άγιο Βαλεντίνο μοναδικά;

Τα αντικείμενα που χαρίζονται σε αυτή τη γιορτή είναι κάτι περισσότερο από απλά δώρα για ερωτευμένους. Είναι δώρα που εκφράζουν ακλόνητη αφοσίωση και πίστη στον έρωτα, ίδια με εκείνη που είχε ο Άγιος Βαλεντίνος. Για αυτό και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά.

Το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει τα ιδανικά δώρα Αγίου Βαλεντίνου είναι η πρωτοτυπία. Ένα πρωτότυπο δώρο θα δείξει ότι γνωρίζετε καλά το γούστο του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας και θα εκτιμηθεί σίγουρα. Μπορεί να νομίζετε ότι του/της έχετε χαρίσει τα πάντα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι με λίγη σκέψη μπορείτε να βρείτε κάποιο δώρο που θα αποτελέσει μια ευχάριστη δυνατή έκπληξη.

Kosmimata Yia Ton Avio Valentino Jewelor

Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χαρίσετε στο ταίρι σας κοσμήματα για τον Άγιο Βαλεντίνο που θα του μείνουν. Θυμηθείτε ότι η συγκεκριμένη γιορτή υμνεί την παντοτινή αγάπη. Φροντίστε, λοιπόν, να διαλέξετε ένα δώρο διαχρονικό και ανθεκτικό, το οποίο θα βοηθάει τον αποδέκτη να σας θυμάται όποτε το φορά ή το χρησιμοποιεί.

Τέλος, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα χειροποίητο δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τις εύκολες λύσεις και αποδεικνύετε έμπρακτα ότι δεν σας ενδιέφερε απλά να βγείτε από την υποχρέωση. Τα χειροποίητα δώρα συνήθως εχουν περισσότερη μοναδικότητα και κρύβουν από πίσω τους αρκετό κόπο για να δημιουργηθούν.

 

Κοσμήματα: τα ιδανικά δώρα Αγίου Βαλεντίνου

Τα κοσμήματα είναι ένα από τους πιο ασφαλείς τρόπους για να χαρίσετε το ακαταμάχητο δώρο που περιγράψαμε παραπάνω. Μπορούν να είναι ιδιαίτερα πρωτότυπα αλλά και κλασικά ταυτόχρονα, είναι φτιαγμένα στο χέρι και αντέχουν στο χρόνο και τη φθορά. Είναι κομψά, εντυπωσιακά και με χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που περιμένει το έτερόν σας ήμισυ.

Γνωρίζουμε πόση συναισθηματική αξία έχουν τα δώρα Αγίου Βαλεντίνου, για αυτό και θέλουμε να βρείτε κάτι μοναδικό για το ταίρι σας. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πάνω από 30 χειροποίητα κοσμήματα ειδικά επιλεγμένα για την περίσταση Επισκεφτείτε τώρα την το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και βρείτε δεκάδες κοσμήματα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Επιλέξτε το δώρο που σας εκφράζει καλύτερα και εμείς θα αναλάβουμε να το στείλουμε στην πόρτα σας λίγες εργάσιμες μέρες και με δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ εντός Ελλάδας.