Βλέπετε 1–15 απο 70 αποτέλεσματα

Παιδικά βραχιόλια & ταυτότητες

Όντας ένα από τα πιο όμορφα είδη κοσμημάτων, τα βραχιολάκια για μωρά κοσμούν τους καρπούς χιλιάδων παιδιών ανά την υφήλιο. Το παράδειγμα του ελληνικού Μάρτη ή των χρωματιστών περικάρπιων από σιλικόνη είναι τα δύο παραδείγματα που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα. Στην Καμπότζη για εκατοντάδες χρόνια οι γονείς συνήθιζαν να διακοσμούν τους αστραγάλους των παιδιών με βραχιολάκια. Τα βραχιόλια αυτά είχαν περασμένα πάνω τους κουδουνάκια. Έτσι, οι γονείς μπορούσαν να ελέγχουν αν τα παιδιά τους ήταν ασφαλή στο σπίτι αλλά και να διώχνουν τα κακά πνεύματα.

Στη βικτωριανή Αγγλία τα μωρά φορούσαν χρυσά ή λευκόχρυσα βραχιόλια, παρόμοια με την παιδική ταυτότητα χεριού που κυριαρχεί σήμερα. Είχαν χαραγμένα πάνω τους της λέξη «BABY» ή μικρά σχέδια όπως λουλούδια και φυτά. Τα πιο ακριβά μπορεί να ήταν διακοσμημένα και με κάποιον ημιπολύτιμο λίθο. Για το «γέμισμα» των γραμμάτων που χαράζονταν στο μέταλλο χρησιμοποιούνταν η τεχνική της επισμάλτωσης. Σήμερα πολλά τέτοια κοσμήματα έχουν τεράστια αξία και εκτίθενται σε μουσεία ανά τον Κόσμο. Μάλιστα, η αισθητική και το στυλ τους έχουν αποτελέσει μεγάλη έμπνευση για τους σημερινούς σχεδιαστές παιδικών κοσμημάτων.

Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι το βραχιολάκι που θα αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Jewelor θα εκτίθεται και αυτό κάποτε σε κάποιο μουσείο. Μπορούμε, όμως, να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είναι καλοφτιαγμένο και ασφαλές. Μία ματιά στα παιδικά βραχιόλια για κορίτσια ή αγόρια που διαθέτουμε θα σας πείσει.