+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Βρείτε τα ιδανικά δώρα για νεογέννητα σε χρυσό

Ανεξαρτήτως του αν κάποιος είναι γονιός, συγγενής ή απλός φίλος της οικογένειας, ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο είναι μία πολύ σημαντική και χαρμόσυνη περίσταση. Μία περίσταση κατά την οποία όλοι θέλουν να προσφέρουν όμορφα και πολυτελή αντικείμενα με έντονη συναισθηματική αξία. Θέλετε και εσείς να χαρίσετε ένα τέτοιο αντικείμενο; Τότε, η περίσταση είναι περισσότερο από κατάλληλη για να χαρίσετε ένα χρυσό κόσμημα.

Το Jewelor, με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα ιδανικά δώρα σε χρυσό για νεογέννητο. Σε αυτόν τον οδηγό σάς παρουσιάζουμε τις βασικές κατηγορίες από κοσμήματα για νεοπου υπάρχουν στην αγορά.

 

Τύχη και ευημερία με ένα κωνσταντινάτο για νεογέννητο

Τα κοσμήματα-φυλαχτά είναι ένα πολύ συνηθισμένο δώρο για νεογέννητο κοριτσάκι ή αγοράκι. Όλοι θέλουν να εξοπλιστεί το μονάκριβό τους ήδη από την αρχή της ζωής του με τύχη και ευημερία. Αν θέλετε, λοιπόν, και εσείς να προσφέρετε σε κάποιο παιδί ένα φυλαχτό, η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση έχει τη λύση και ονομάζεται «κωνσταντινάτα χρυσαφικά για νεογέννητα».

Dora Yia Neoyennita Se Khriso Konstantinato Kosmima Jewelor

Πολύ προτού γίνει δώρο για νεογέννητο, το κωνσταντινάτο ήταν νόμισμα. Συγκεκριμένα, κατά τη βυζαντινή περίοδο κυκλοφορούσαν νομίσματα που είχαν πάνω τους χαραγμένους τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο. Πολλές έγκυες γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά έπαιρναν αυτά τα νομίσματα και τα φορούσαν ως φυλαχτά. Από αυτή τη συνήθεια προέκυψαν τα σημερινά κωνσταντινάτα γούρια για νεογέννητα. Συνήθως είναι στρογγυλά για να θυμίζουν νομίσματα. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία υλικών, χρωμάτων και σχημάτων.

Βρείτε Κωνσταντινά Κοσμήματα

 

Σταυροί: τα κλασικά δώρα για νεογέννητο σε χρυσό

Κατά τα χριστιανικά χρόνια, ο χρυσός σταυρός αντικατέστησε σταδιακά το κωνσταντινάτο φυλαχτό ως το πιο κλασικό κόσμημα για μικρά παιδιά. Αν και το σύνηθες είναι να χαρίζεται λίγο πριν τη βάφτιση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να τον δίνουν από νωρίς, ως δώρο για νεογέννητο αγοράκι ή κοριτσάκι.

Dora Yia Neoyennita Se Khriso Koritsistikos Stavros Jewelor

Λόγω της δημοφιλίας που έχει το συγκεκριμένο κόσμημα, μπορείτε να βρείτε απεριόριστη ποικιλία από χρώματα χρυσού (κίτρινος, ροζ, λευκός ή συνδυασμός τους), υλικά (ζιργκόν, φίλντισι) και τεχνικές (ζαγρέ, σφυρήλατος, πομπέ κ.α.). Έτσι, μπορείτε να βρείτε εύκολα ένα ιδανικό δώρο για νεογέννητο αγόρι ή κορίτσι.

Βρείτε χρυσούς σταυρούς για αγόρια και κορίτσια

Κοσμήματα για νεογέννητα με… ταυτότητα

Αν σαν ενδιαφέρει κάποιο αντικείμενο χωρίς τόσο έντονη θρησκευτική σημασία, τα βραχιόλια-ταυτότητες είναι μία πολύ καλή λύση. Τα συγκεκριμένα δώρα για νεογέννητα αγόρια ή κορίτσια διατίθενται κι αυτά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Επίσης, έχουν μια σχετικά διαχρονικότητα, μπορούν δηλαδή να φορεθούν για αρκετό καιρό μετά τη βάφτιση. Και φυσικά, μπορείτε να χαράξετε πάνω τους το όνομα του παιδιού ή κάποια χαρακτηριστική φρασούλα κατά παραγγελία.

Dora Yia Neoyennita Se Khriso Paidiki Taftotita Jewelor

Βρείτε βραχιόλια-ταυτότητες

 

Άλλα κοσμήματα για νεογέννητο αγοράκι ή κοριτσάκι

Εκτός από τα παραπάνω, τα κοσμήματα για νεογέννητα παιδιά περιλαμβάνουν και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρυσή παραμάνα για νεογέννητο. Ιστορικά προέρχονται από τη Δύση. Κατά το 19ο αιώνα οι εύπορες οικογένειες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ συγκρατούσαν τις πάνες των μωρών με τέτοιες παραμάνες ως ένδειξη ευζωίας και καλού γούστου. Σταδιακά το κόσμημα καθιερώθηκε και στην ορθόδοξη παράδοση.

Μία άλλη κλασική επιλογή σε κοσμήματα για για νεογέννητο κοριτσάκι είναι τα παιδικά σκουλαρίκια. Στη Λατινική Αμερική είναι πολύ συνηθισμένο να τρυπάν τα αυτάκια των παιδιών αμέσως μετά τη γέννησή τους, προκειμένου να συνηθίσουν στην αίσθηση του σκουλαρικιού και να έχουν καλή τύχη. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο «τελετουργικό» μύησης στον κόσμο του καλού κοσμήματος, αρκεί να φροντίσετε ότι θα γίνει από έναν σωστό επαγγελματία με γνώσεις και ευαισθησία απέναντι στα παιδιά.

Dora Yia Neoyennita Se Khriso Koritsaki Me Paidika Skoularikia Jewelor

Τέλος, η λίστα των προτάσεων συμπληρώνεται από παιδικά δαχτυλίδια και παιδικά βραχιόλια. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να γίνουν αξέχαστα δώρα για νεογέννητο κοριτσάκι ή αγοράκι.

 

Δώρα για νεογέννητα σε χρυσό από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Jewelor

Ελπίζουμε ο οδηγός μας να σας φάνηκε χρήσιμος. To Jewelor διαθέτει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στα κοσμήματα για νεογέννητο αγόρι ή κορίτσι. Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά την επιθυμία σας να χαρίσετε ένα δώρο που θα ξεχωρίσει και θα αγαπηθεί. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το βρείτε!

Ψωνίστε τώρα τα ιδανικά δώρα για νεογέννητα σε χρυσό από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και παραλάβετέ τα σε μόλις 1-2 ημέρες πανελλαδικά. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ