Βρείτε το ιδανικό δώρο για νεογέννητο

Kosmima Neogennito

Ανεξαρτήτως του αν κάποιος είναι γονιός, συγγενής ή απλός φίλος της οικογένειας, ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο είναι μία πολύ σημαντική και χαρμόσυνη περίσταση. Μία περίσταση κατά την οποία όλοι θέλουν να προσφέρουν όμορφα και πολυτελή αντικείμενα με έντονη συναισθηματική αξία. Θέλετε και εσείς να χαρίσετε ένα τέτοιο αντικείμενο; Τότε, το κόσμημα είναι μονόδρομος.

Το Jewelor, με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό δώρο για νεογέννητο. Σε αυτόν τον οδηγό σάς παρουσιάζουμε τις βασικές κατηγορίες από κοσμήματα για νεογέννητα που υπάρχουν στην αγορά.

 

Τύχη και ευημερία με ένα κωνσταντινάτο για νεογέννητο

Τα κοσμήματα-φυλαχτά είναι ένα πολύ συνηθισμένο δώρο για νεογέννητο κοριτσάκι ή αγοράκι. Όλοι θέλουν να εξοπλιστεί το μονάκριβό τους ήδη από την αρχή της ζωής του με τύχη και ευημερία. Αν θέλετε, λοιπόν, και εσείς να προσφέρετε σε κάποιο παιδί ένα φυλαχτό, η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση έχει τη λύση και ονομάζεται «κωνσταντινάτα χρυσαφικά για νεογέννητα».

Πολύ προτού γίνει δώρο για νεογέννητο, το κωνσταντινάτο ήταν νόμισμα. Συγκεκριμένα, κατά τη βυζαντινή περίοδο κυκλοφορούσαν νομίσματα που είχαν πάνω τους χαραγμένους τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο. Πολλές έγκυες γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά έπαιρναν αυτά τα νομίσματα και τα φορούσαν ως φυλαχτά. Από αυτή τη συνήθεια προέκυψαν τα σημερινά κωνσταντινάτα γούρια για νεογέννητα. Συνήθως είναι στρογγυλά για να θυμίζουν νομίσματα. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία υλικών, χρωμάτων και σχημάτων.

ΒΡΕΙΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

 

Χρυσοί σταυροί: το κλασικό δώρο για νεογέννητο

Κατά τα χριστιανικά χρόνια, ο χρυσός σταυρός αντικατέστησε σταδιακά το κωνσταντινάτο φυλαχτό ως το πιο κλασικό κόσμημα για μικρά παιδιά. Αν και το σύνηθες είναι να χαρίζεται λίγο πριν τη βάφτιση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να τον δίνουν από νωρίς, ως δώρο για νεογέννητο αγοράκι ή κοριτσάκι.

Λόγω της δημοφιλίας που έχει το συγκεκριμένο κόσμημα, μπορείτε να βρείτε απεριόριστη ποικιλία από χρώματα χρυσού (κίτρινος, ροζ, λευκός ή συνδυασμός τους), υλικά (ζιργκόν, φίλντισι) και τεχνικές (ζαγρέ, σφυρήλατος, πομπέ κ.α.). Έτσι, μπορείτε να βρείτε εύκολα ένα ιδανικό δώρο για νεογέννητο αγόρι ή κορίτσι.

ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

 

Κοσμήματα για νεογέννητα με… ταυτότητα

Αν σαν ενδιαφέρει κάποιο αντικείμενο χωρίς τόσο έντονη θρησκευτική σημασία, τα βραχιόλια-ταυτότητες είναι μία πολύ καλή λύση. Τα συγκεκριμένα δώρα για νεογέννητα αγόρια ή κορίτσια διατίθενται κι αυτά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Επίσης, έχουν μια σχετικά διαχρονικότητα, μπορούν δηλαδή να φορεθούν για αρκετό καιρό μετά τη βάφτιση. Και φυσικά, μπορείτε να χαράξετε πάνω τους το όνομα του παιδιού ή κάποια χαρακτηριστική φρασούλα κατά παραγγελία.

ΒΡΕΙΤΕ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

 

Άλλα δώρα για νεογέννητο αγοράκι ή κοριτσάκι

Εκτός από τα παραπάνω, τα κοσμήματα για νεογέννητα παιδιά περιλαμβάνουν και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι παραμάνες για νεογέννητα. Ιστορικά προέρχονται από τη Δύση. Κατά το 19ο αιώνα οι εύπορες οικογένειες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ συγκρατούσαν τις πάνες των μωρών με τέτοιες παραμάνες ως ένδειξη ευζωίας και καλού γούστου. Σταδιακά το κόσμημα καθιερώθηκε και στην ορθόδοξη παράδοση.

Μία άλλη κλασική επιλογή είναι το ματάκι χρυσό για νεογέννητο. Μπορεί να υποκαταστήσει τα κωνσταντινάτα κοσμήματα ως φυλαχτό για το μωράκι. Συνήθως διατίθεται σε μορφή κρεμαστού ή βραχιολιού.

Τέλος, η λίστα των προτάσεων συμπληρώνεται από βραχιόλια, σκουλαρικάκια, δαχτυλίδια και ασημένιες κορνίζες για φωτογραφίες. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να γίνουν αξέχαστα δώρα για νεογέννητο κοριτσάκι ή αγοράκι.

 

Κοσμήματα για Νεογέννητα

 

Ελπίζουμε ο οδηγός μας να σας φάνηκε χρήσιμος. Ψωνίστε τώρα το ιδανικό δώρο για νεογέννητο από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και παραλάβετέ το σε μόλις 1-2 ημέρες πανελλαδικά. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.