Προβολή όλων των 6 αποτελεσμάτων

Μανικετόκουμπα ανδρικά

Διακριτικά και συνάμα τόσο επιδραστικά στο ντύσιμο ενός άντρα. Δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ένα κόσμημα που να τονίζει τη φινέτσα και την πολυτέλεια εξίσου καλά με τα μανικετόκουμπα.

Η απαρχή του συγκεκριμένου κοσμήματος ανάγεται στο 13ο αιώνα. Τότε ήταν που για πρώτη φορά τα κουμπιά άρχισαν να υποκαθιστούν τα κορδόνια, τις καρφίτσες ή τις ζώνες στο δέσιμο των ρούχων. Εκτός από τα κουμπιά για παντελόνια, την εμφάνισή τους έκαναν επίσης τα μανικετόκουμπα και σταδιακά άρχισαν να αποκτούν όλο και περισσότερη διάδοση.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, ήρθε μόλις στο 19ο αιώνα και οφείλεται στο γνωστό Γάλλο συγγραφέα Alexander Dumas. Ο Dumas, στο βιβλίο του Ο Κόμης Μοντεχρίστος, κάνει αναφορά στα εντυπωσιακά διαμαντένια μανικετόκουμπα ενός από τους χαρακτήρες. Λέγεται ότι η γλαφυρότητα της περιγραφής του εντυπωσίασε τόσο τους Γάλλους ράφτες ώστε άρχισαν να τοποθετούν μεγάλα μανικετόκουμπα σε όλα τα ρούχα που κατασκεύαζαν. Παράλληλα, η αύξηση της παραγωγής και ο γαλβανισμός των μετάλλων, «παιδιά» της βιομηχανικής επανάστασης, ενίσχυσε ιδιαίτερα την κατασκευή κοσμημάτων —άρα και μανικετόκουμπων— μεσαίου κόστους.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Λέγεται ότι τα μανικετόκουμπα δεν πρέπει να αγοράζονται αλλά πάντα να γίνονται δώρο με αφορμή κάποια επίσημη περίσταση. Όπως και να έχει, το ηλεκτρονικό κατάστημα Jewelor θα έχει το κατάλληλο ζευγάρι χρυσά μανικετόκουμπα για εσάς. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε πολλά μεγέθη και χρώματα, κατασκευασμένα από χρυσό ή ανοξείδωτο ατσάλι. Προσθέστε έναν άσσο στο μανίκι σας!