+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Παραμάνες παιδικές

{content}

Παραμάνες παιδικές

Οι παιδικές παραμάνες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντικειμένου το οποίο, αν και ξεκίνησε έχοντας καθαρά πρακτική χρήση, σύντομα κατέληξε να έχει και διακοσμητικό ρόλο, λειτουργώντας ως κόσμημα και παιδικό φυλαχτό.

Σε γενικές γραμμές η παραμάνα έχει συνδεθεί έντονα με τη βρεφική ηλικία. Ίσως αυτό οφείλεται στην ετυμολογία της, που περιέχει τη λέξη «μάνα», ή στο γεγονός ότι κάποτε χρησιμοποιούνταν για να συγκρατήσει τα αυτοσχέδια πανιά που οι γονείς φορούσαν στα παιδιά τους ως πάνες.

Παραμάνες για νεογέννητα: μαρτυρικά βάπτισης και σύμβολα πλούτου

Στα υψηλά στρώματα της κοινωνίας παλιότερα το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένες οι παραμάνες για μωρά λειτουργούσε ως δείγμα γούστου και πλούτου. Έτσι, το πιο συνηθισμένο για τα βρέφη των εύπορων οικογενειών ήταν να φορούν πάνες που συγκρατούνταν με χρυσή ή έστω λευκόχρυση παραμάνα. Μερικές φορές αυτή η παραμάνα είχε πάνω της ταμπελάκι με χαραγμένο το όνομα του παιδιού, λειτουργώντας και σαν κόσμημα ταυτότητα.

Σταδιακά, η παραμάνα για νεογέννητο εμπορευματοποιήθηκε και άρχισε να αγοράζεται από όλους όσους ήθελαν να κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο σε κάποιο παιδί. Αυτό οδήγησε πολλά κοσμηματοπωλεία στο να την προωθήσουν μαζί με άλλα μαρτυρικά βάπτισης (π.χ. βραχιολάκια, σταυρουδάκια) σε νονούς και νονές. Ως αποτέλεσμα, έγινε ιδιαίτερα περιζήτητη. Σήμερα οι χρυσές παραμάνες για μωρά μπαίνουν συνήθως στα ρουχαλάκια ή το μαξιλάρι των παιδιών.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Jewelor θα βρείτε παιδικά φυλαχτά-παραμάνες με μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά στοιχεία (ματάκια, σταυρουδάκια, θρησκευτικές αναπαραστάσεις, φιγούρες κτλ.) και ασφαλή κουμπώματα. Διατίθενται σε κίτρινο, λευκό και ροζ χρυσό. Αποκτήστε τώρα την δική σας και κάντε ένα όμορφο δώρο στο παιδί, το εγγόνι ή το βαφτιστήρι σας.