Προβολή όλων των 9 αποτελεσμάτων

Ζώδια

Ως Ζωδιακός Κύκλος ορίζεται η ζώνη του ουρανού που περικλείει τους δεκατρείς αστερισμούς οι οποίοι βρίσκονται επί της εκλειπτικής. Εκλειπτική ονομάζεται η φαινομενική διαδρομή που φαίνεται να διαγράφει ο ήλιος σε σχέση με τη (ακίνητη) θέση των άστρων κατά τη διάρκεια του χρόνου. H ετυμολογία της λέξης ανάγεται στην αρχαία Ελλάδα. Στα Νέα Ελληνικά θα μπορούσαμε κάλλιστα να αποκαλούμε το Ζωδιακό Κύκλο «Κύκλο των Ζώων».

Ήδη από πολύ νωρίς οι άνθρωποι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης μέσω του Ζωδιακού Κύκλου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πολιτισμοί των Κινέζων, των Μεσοποτάμιων και των Αιγυπτίων. Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, ο κλάδος της αστρολογίας άνθισε και στην Ευρώπη, παρά τις απαγορεύσεις και τις καταδίκες από την Εκκλησία. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο trend και βιομηχανία, αναδεικνύοντας την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων να ερμηνεύουν τις πράξεις τους και να προβλέπουν τα μελλούμενα.

Στο πλαίσιο αυτού του trend είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα πλέον και τα ζωδιακά κοσμήματα, κοινώς κρεμαστά με χαραγμένα/σκαλισμένα σύμβολα από ζώδια. Είτε πιστεύετε είτε όχι στη δύναμη που έχουν τα ζώδια¸ ένα τέτοιο κρεμαστό μπορεί να γίνει το κόσμημα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχει διαθέσιμη μία μεγάλη ποικιλία από ζωδιακά κοσμήματα¸ κατασκευασμένα από ποιοτικά και αντιαλλεργικά υλικά.