+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Βραχιόλια γυναικεία

{content}

Βραχιόλια γυναικεία

Τα βραχιόλια είναι ένας εύκολος τρόπος για να εμπλουτίσει μια γυναίκα —ή κι ένας άντρας— το ντύσιμό της ή να προσαρμόσει το στυλ της στην εκάστοτε περίσταση. Η λέξη «βραχιόλι» προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «βραχίων» που σημαίνει, ως γνωστόν, «μπράτσο».

Ένα βραχιόλι μπορεί να κατασκευαστεί από πλήθος υλικών όπως μέταλλο (πολύτιμο και μη), δέρμα, ύφασμα ή πλαστικό. Συχνά, μάλιστα, ενισχύεται και με άλλα υλικά όπως ημιπολύτιμους λίθους, πέτρες, ξύλο ή κοχύλια, μεταξύ άλλων.

Βραχιόλια γυναικεία και η ιστορία τους

Ως γυναικεία κοσμήματα, τα βραχιόλια έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ιστορία. Το 1995 ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε στην Τουρκία ένα περικάρπιο ηλικίας 9.500 ετών. Επίσης, υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι οι Αιγύπτιοι φορούσαν βραχιόλια με χάντρες ήδη από το 5.000 π.Χ. Στη Βουλγαρία τα χειροποίητα βραχιόλια χρησιμοποιήθηκαν για την εξύμνηση της μυθικής μορφής Baba Marta. Στην Κίνα οι γονείς συνήθιζαν να χαρίζουν στα παιδιά τους βραχιόλια με χάντρες από νεφρίτη προκειμένου να τα προστατέψουν από την ατυχία. Και μην ξεχνάτε τους δικούς μας «Μάρτηδες», που κάθε άνοιξη στολίζουν τους καρπούς χιλιάδων μικρών και μεγάλων.

Στην παρούσα ενότητα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα βρείτε μία ευρεία γκάμα από γυναικεία βραχιόλια με μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων. Με μία περιήγηση θα βρείτε σίγουρα ένα βραχιόλι χρυσό, λευκόχρυσο ή ροζ χρυσό όπως ακριβώς το φανταστήκατε.