Βλέπετε 1–15 απο 127 αποτέλεσματα

Σταυροί γυναικείοι

Ο δυνατός θρησκευτικός συμβολισμός που έχει ο σταυρός είναι γνωστός και αναμφισβήτητος. Ωστόσο, ένα σταυρουδάκι σπανίως πλέον θα κρέμεται στο λαιμό μας αποκλειστικά και μόνο λόγω θρησκευτικής πίστης. Συχνά η επιλογή μας να φορέσουμε έναν σταυρό εκπορεύεται καθαρά από το γούστο μας ή από τους προσωπικούς δεσμούς που μπορεί να έχουμε με το κόσμημα. Μπορεί, για παράδειγμα, να μας έχει δοθεί ως δώρο στη βάπτισή μας ή σε κάποια άλλη τελετή.

Ως κοσμήματα οι σταυροί έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά τα πρώτα χρόνια της εξάπλωσης του Χριστιανισμού, οι πιστοί συνήθιζαν να φορούν κρεμαστά σε σχήμα ψαριού, το οποίο συμβόλιζε τον Ιησού. Κατάφερναν έτσι, να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους διώκτες τους.

Από τον 4ο αιώνα μ.Χ. και εξής, ο σταυρός άρχισε πλέον ελεύθερα να κοσμεί ναούς, σπίτια αλλά και τα σώματα των ανθρώπων. Συχνά δε έγινε και σύμβολο κοινωνικού στάτους, κάτι που εν μέρει ισχύει και σήμερα. Οι φτωχότεροι πιστοί, που δεν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν οι ιδιοκτήτες ενός χρυσού ή λευκόχρυσου σταυρού, αρκούνταν στο να δημιουργήσουν αυτοσχέδια κοσμήματα από ξύλο, κουκούτσια ελιάς ή δέρμα.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα «Jewelor» σεβόμαστε τη συναισθηματική αξία που μπορεί να έχει ένας χρυσός σταυρός για τον κάτοχό του. Στις προθήκες μας υπάρχουν δεκάδες γυναικείοι σταυροί λαιμού, ιδανικοί για τη σύζυγο, τη μητέρα ή τη βαφτιστήρα σας.