+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Φυλαχτά παιδικά

{content}

Φυλαχτά παιδικά

Η τεράστια διάδοση που έχουν τα παιδικά φυλαχτά μέσα στο χρόνο είναι κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη. Από πολύ παλιά οι γηραιότεροι επιθυμούσαν να προστατέψουν τα νεαρά και αδύναμα ακόμα μέλη μιας κοινότητας από υλικούς και πνευματικούς κινδύνους, όπως οι ασθένειες, οι κακοτοπιές και η βασκανία.

Φυλαχτά παιδικά και η ιστορία τους

Ανάλογα με το πολιτισμικό ή θρησκευτικό πλαίσιο, τα φυλαχτά για νεογέννητα διέφεραν ως προς τα υλικά, το σχέδιο και το μέγεθος: στην Ιταλία του 14ου αιώνα συνηθιζόταν να φορούν στα βρέφη σταυρουδάκια φτιαγμένα από κοράλλια προκειμένου να τα προστατέψουν από το κακό μάτι. Στην Καμπότζη ακόμα και σήμερα έχουν τεράστια απήχηση τα βραχιολάκια με καμπανάκια. Οι γονείς βάζουν αυτά τα βραχιόλια στα πόδια των παιδιών προκειμένου να ξέρουν ότι βρίσκονται κάπου κοντά τους και ο θόρυβος από τα καμπανάκια να διώχνει τα κακά πνεύματα.

Στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό η προστασία που χαρίζει ένα φυλαχτό για νεογέννητο θεωρείται ακαταμάχητη ακόμα και σήμερα. Πλέον, ακόμα και οι καρφίτσες ή οι παραμάνες που φορούν τα παιδάκια στα ρούχα τους έχουν κολλημένο ένα ματάκι ή ένα σταυρουδάκι για προστασία.

Σε αυτή τη σελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα βρείτε μία πλήρη σειρά από χρυσά παιδικά φυλαχτά, θρησκευτικής και όχι μόνον έμπνευσης. Η ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και τιμών θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.

Μπορείτε να κάνετε εύκολα την παραγγελία σας μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ή τηλεφωνικά στο φυσικό μας κατάστημα. Εμείς θα σας εξυπηρετήσουμε και θα στείλουμε την παραγγελία σας σε μόλις λίγες εργάσιμες μέρες σε όλη την Ελλάδα.