Βλέπετε 1–15 απο 211 αποτέλεσματα

Δαχτυλίδια γυναικεία

Το δαχτυλίδι είναι για αρκετούς ο βασιλιάς των κοσμημάτων. Είχε ειπωθεί κάποτε ότι αποτελεί το μόνο κόσμημα με τόσο μεγάλη ιστορία, παράδοση, πρακτικές χρήσεις και συμβολισμούς. Αρκεί μόνο να φέρει κανείς στο νου του τα πασίγνωστα παπικά δαχτυλίδια, επονομαζόμενα και ως «δαχτυλίδια του ψαρά», ή την πασίγνωστη τριλογία βιβλίων του J. R. R. Tolkien με τίτλο Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες που κατά καιρούς έχουν λάβει χώρα, μόνο τρεις ανθρώπινοι πολιτισμοί σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου είδους δεν υπέκυψαν στη γοητεία του δαχτυλιδιού: οι Ασσύριοι, οι Ιρλανδοί Κέλτες και οι Εσκιμώοι. Αντίθετα, λάτρεις αυτού του κοσμήματος ήταν οι Ρωμαίοι και ιδίως οι Πατρίκιοι, οι οποίοι διέθεταν διαφορετικά σετ δαχτυλιδιών ανάλογα με την εποχή του έτους.

Κατά την περίοδο της Αναγέννησης, το συγκεκριμένο κόσμημα έφτασε στην κορύφωση της δημοφιλίας του αφού η παραγγελία και η κατασκευή του γινόταν μαζικά. Καθόλου παράξενο δεν ήταν για τον Homo Universalis να φοράει τρία δαχτυλίδια με πέτρες σε κάθε του δάχτυλο! Τη σήμερον ημέρα το χρυσό δαχτυλίδι κατέχει περίοπτη θέση σε μία πληθώρα περιστάσεων. Μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ένα rock ντύσιμο, να φορεθεί σε ένα επιχειρηματικό δείπνο ή να επισφραγίσει την αγάπη δύο ανθρώπων στον αρραβώνα τους.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα επιλογών από χειροποίητα δαχτυλίδια σεβαλιέ, σειρέ ή μισόβερα.