Βλέπετε 1–15 απο 216 αποτέλεσματα

Ρολόγια Ανδρικά & Γυναικεία

Από πολύ νωρίς ο άνθρωπος θέλησε να δαμάσει το χρόνο και να βρει τρόπους για να τον μετρά και να τον καταγράφει. Πιστός σύμμαχος σε αυτή του την επιθυμία είναι το ρολόι, του οποίου η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρώτο ηλιακό ρολόι ανάγεται στη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Την ίδια χιλιετία πρέπει να επινοήθηκε και η κλεψύδρα νερού στην Αίγυπτο. Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός ρολογιού όπως το ξέρουμε σήμερα ανάγεται στη μεσαιωνική Αγγλία. Από το 14ο αιώνα και εξής πληθαίνουν οι αναφορές για την ύπαρξη ρολογιών στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ενώ από το 15ο αιώνα εμφανίστηκαν τα πρώτα οικιακά ρολόγια.

Τα πρώτα ατομικά ρολόγια, από την άλλη, κατασκευάστηκαν στη Νυρεμβέργη περίπου το 1500 μ.Χ. και φοριούνταν στο λαιμό με μία κορδέλα. Αντιμετωπίζονταν περισσότερο ως κοσμήματα και λιγότερο ως μηχανισμοί ακριβείας. Κατά το 17ο αιώνα υλοποιήθηκε το πρώτο ρολόι τσέπης και κατά το 18ο το πρώτο χρονόμετρο.

Τα ρολόγια χειρός ανάγονται κατά πάσα πιθανότητα στο 19ο αιώνα αν και κάποια πρώιμα δείγματα φαίνεται να υπήρχαν ήδη από το 16ο. Μέχρι και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα ρολόγια χειρός φοριούνταν αποκλειστικά από γυναίκες αφού οι άντρες αρνούνταν να αποχωριστούν τα λατρεμένα ρολόγια τσέπης τους. Σταδιακά, όμως, αυτό άλλαξε και πλέον τα ρολόγια χειρός κοσμούν περήφανα τους καρπούς όλων όσων θέλουν να ξεχωρίζουν ανεξαρτήτως φύλου.