Βλέπετε 1–15 απο 179 αποτέλεσματα

Κολιέ & κρεμαστά γυναικεία

Από αισθητική άποψη, το κολιέ (εναλλακτικά: κρεμαστό, περιδέραιο) διαθέτει μία δύναμη που δύσκολα μπορεί να βρεθεί σε άλλο κόσμημα. Ανάλογα με το σχέδιο και το μέγεθός του μπορεί να κρύψει ή να υπερτονίσει τυχόν ατέλειες στο γυναικείο ντύσιμο. Τη δύναμη αυτή την αντλεί από την περίοπτη θέση στην οποία τοποθετείται, στο λαιμό. Ανάλογα με την περίπτωση, ένα διακριτικό σχέδιο κολιέ μπορεί να προσθέσει πολλούς έξτρα πόντους γοητείας και φινέτσας ενώ αντίθετα ένα πομπώδες, πολύχρωμο σχέδιο μπορεί, ειδικά σε μικρούς λαιμούς, να φανεί κιτς και αντιαισθητικό.

Εκτός από το στυλ, σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι το μήκος. Μεγαλύτερο μήκος συνεπάγεται συνήθως υιοθέτηση ενός πιο σοβαρού και επίσημου ύφους στο ντύσιμο. Το μικρότερο μήκος, αντίθετα, μπορεί να συνδυαστεί με πολύ περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές. Έτσι εξηγείται και η μεγάλη επιτυχία των τσόκερ κολιέ.

Η ιστορία των κολιέ έχει ως αφετηρία την Εποχή του Λίθου (40.000 π.Χ.). Τα πρώτα κρεμαστά κατασκευάζονταν προφανώς από αποκλειστικά φυσικά υλικά, με ελάχιστη επεξεργασία. Συνήθως αποτελούνταν από πολύχρωμα δέρματα, ξύλο, κοχύλια ή κόκαλα περασμένα σε νεύρο ζώου. Αργότερα, κατά την Εποχή του Χαλκού, κατέστη δυνατό το λιώσιμο μετάλλων και το καλούπωμά τους με σκοπό τη δημιουργία ανθεκτικότερων και πιο λεπτεπίλεπτων κοσμημάτων. Ταυτόχρονα, άρχισε να γίνεται χρήση του σπάγκου.

Πλέον τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο και τα κολιέ αποτελούν μικρά κομψοτεχνήματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ευελπιστούμε τα μοντέρνα κοσμήματα για το λαιμό που σας προσφέρουμε να είναι απόδειξη αυτού.