Βλέπετε 1–15 απο 32 αποτέλεσματα

Κρεμαστά ανδρικά

Τα κρεμαστά είναι μία πολύ εξυπηρετική λύση για τους άντρες που θέλουν να προσδώσουν έναν τόνο περισσότερο προσωπικό και ελκυστικό στο ντύσιμό τους.

Ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά δείγματα που έχουμε για τα αντρικά κρεμαστά προέρχεται από την Ιταλία. Συγκεκριμένα, στο σπήλαιο Barma Grande βρέθηκε ο σκελετός ενός νεαρού άντρα. Στο λαιμό του δέσποζε ένα μικρό κρεμαστό με χάντρες από κόκαλα ψαριών και κοχύλια.

Στους πρώτους αιώνες μ.Χ. τα αντρικά κολιέ απέκτησαν και πρακτική χρήση αφού η ποσότητά τους ήταν μία αξιόπιστη ένδειξη για το αν το άτομο που τα φορούσε ανήκε στην υψηλή κοινωνία ή όχι. Όσο πιο υψηλό ήταν το στάτους που κατείχε ένας άντρας, τόσο περισσότερα κρεμαστά φορούσε στο λαιμό του. Ανάλογες πληροφορίες έδιναν, φυσικά, και τα υλικά των κρεμαστών. Μόνον οι υψηλά ιστάμενοι είχαν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν ένα χρυσό κόσμημα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. Οι υπόλοιποι έπρεπε να αρκεστούν στο ξύλο, το γυαλί και τα ευτελή μέταλλα.

Σήμερα η πρακτική χρήση των αντρικών κρεμαστών διατηρείται αλλά με διαφορετικό τρόπο. Πλέον ένα αντρικό κρεμαστό λειτουργεί ως φυλαχτό —θρησκευτικό ή μη— που προστατεύει τον ιδιοκτήτη του από υλικούς ή άυλους κινδύνους.

Στην παρούσα ενότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος Jewelor μπορείτε να βρείτε μία πλήρη σειρά από φυλαχτά ή άλλου είδους ανδρικά κρεμαστά για το λαιμό που θα λατρέψετε.