+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Παιδικά βραχιόλια & ταυτότητες

{content}

Παιδικά βραχιόλια & ταυτότητες

Όντας ένα από τα πιο όμορφα είδη κοσμημάτων, τα βραχιολάκια για μωρά κοσμούν τους καρπούς χιλιάδων παιδιών ανά την υφήλιο. Το παράδειγμα του ελληνικού Μάρτη ή των χρωματιστών περικάρπιων από σιλικόνη είναι τα δύο παραδείγματα που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα. Στην Καμπότζη για εκατοντάδες χρόνια οι γονείς συνήθιζαν να διακοσμούν τους αστραγάλους των παιδιών με βραχιόλια παιδικά. Αυτά τα βραχιόλια για αγόρια ή κορίτσια είχαν περασμένα πάνω τους κουδουνάκια. Έτσι, οι γονείς μπορούσαν να ελέγχουν αν τα παιδιά τους ήταν ασφαλή στο σπίτι αλλά και να διώχνουν τα κακά πνεύματα.

Η παιδική ταυτότητα χεριού και η ιστορία της

Στη βικτωριανή Αγγλία τα μωρά φορούσαν βραχιόλια-παιδικές ταυτότητες από χρυσό ή λευκόχρυσο, παρόμοια με την παιδική ταυτότητα χεριού που κυριαρχεί σήμερα. Είχαν χαραγμένα πάνω τους της λέξη «BABY» ή μικρά σχέδια όπως λουλούδια και φυτά. Τα πιο ακριβά μπορεί να ήταν διακοσμημένα και με κάποιον ημιπολύτιμο λίθο. Για το «γέμισμα» των γραμμάτων που χαράζονταν στο μέταλλο χρησιμοποιούνταν η τεχνική της επισμάλτωσης.

Σήμερα πολλές τέτοιες ταυτότητες παιδικές έχουν τεράστια αξία και εκτίθενται σε μουσεία ανά τον Κόσμο. Μάλιστα, η αισθητική και το στυλ τους έχουν αποτελέσει μεγάλη έμπνευση για τους σημερινούς σχεδιαστές παιδικών κοσμημάτων.

Στο Jewelor θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από βραχιόλια για κορίτσια και αγόρια, ιδανική για δώρο στη γέννηση, τη βάφτιση, τα γενέθλια ή κάποια άλλη περίσταση. Κάντε τις αγορές σας τώρα και επωφεληθείτε από τα δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ εντός Ελλάδας. Για οποιοδήποτε απορία μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας.