Βλέπετε 1–15 απο 23 αποτέλεσματα

Δαχτυλίδια ανδρικά

Όταν ένα δαχτυλίδι βρίσκεται σε κάποιο αντρικό χέρι, αναμφίβολα προκαλεί τα βλέμματα. Η αλήθεια είναι ότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες το συγκεκριμένο κόσμημα συνδέθηκε ως επί το πλείστον με το γυναικείο στυλ, επίσημο ή ανεπίσημο, και εξοβελίστηκε από το καθημερινό ντύσιμο ενός άντρα. Μοναδικές εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα είναι οι βέρες, τα δαχτυλίδια γάμου ή τα διακοσμημένα με (ημι)πολύτιμους λίθους δαχτυλίδια που φοριούνται σε ειδικές περιστάσεις.

Όπως σχεδόν κάθε κόσμημα, έτσι και τα αντρικά δαχτυλίδια εξυπηρέτησαν πολλές άλλες χρήσεις πέρα από την αισθητική ανανέωση του ιδιοκτήτη τους. Συχνά τα ίδια ως κοσμήματα δεν είχαν καμία αξία. Αντίθετα, χρησιμοποιούνταν απλά ως μία wearable μεταλλική βάση για τους πολύτιμους λίθους που οι άνθρωποι ήθελαν να κουβαλούν παντού μαζί τους. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η περίπτωση του τιρκουάζ, το οποίο είχε τη φήμη ότι άλλαζε χρώμα όταν ερχόταν σε επαφή με κάποια δηλητηριώδη ουσία. Το να κουβαλά, λοιπόν, ένα πρόσωπο της βασιλικής αυλής μαζί του αυτόν τον πολύτιμο λίθο μπορούσε να αποδειχτεί σωτήριο.

Εμείς δύσκολα μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι ένα δαχτυλίδι θα σας προστατέψει από τέτοιες κακοτοπιές! Τουλάχιστον μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα σας προσδώσει στυλ. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία από χειροποίητα δαχτυλίδια για όλα τα γούστα, φτιαγμένα από χρυσό ή ανοξείδωτο μέταλλο.