Βλέπετε 1–15 απο 100 αποτέλεσματα

Σταυροί ανδρικοί

Ο χριστιανικός χρυσός σταυρός είναι μόνον ένα από τα πολλά σύμβολα που σημάδεψαν το Χριστιανισμό και τους πιστούς του. Ωστόσο, παραμένει το πιο επιδραστικό και διαδεδομένο από όλα. Για πολλούς άντρες αλλά και γυναίκες είναι ένα σημαντικότατο κειμήλιο, το οποίο τους συντροφεύει από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Για άλλους, πάλι, είναι ένα δώρο που αποφασίζουν να κάνουν σε μεγαλύτερη ηλικία στον εαυτό τους ή σε κάποιον άλλο.

Κατά τα πρώτα χρόνια της εξάπλωσης του Χριστιανισμού, οι πιστοί συνήθιζαν να φορούν κρεμαστά σε σχήμα ψαριού, το οποίο συμβόλιζε τον Ιησού. Κατάφερναν, έτσι, να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους διώκτες τους. Από τον 4ο αιώνα μ.Χ. και εξής, ο σταυρός άρχισε πλέον ελεύθερα να κοσμεί ναούς, σπίτια αλλά και τα σώματα των ανθρώπων. Συχνά δε έγινε και σύμβολο κοινωνικού στάτους, κάτι που εν μέρει ισχύει και σήμερα.

Άλλα σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στην ιστορική πορεία του Χριστιανισμού είναι το άλφα και το ωμέγα (παραπομπή στον Ιησού, που είναι η Αρχή και το Τέλος των πάντων), ο κύκλος (σύμβολο της αέναης, αρμονικής ζωής του Παραδείσου), το περιστέρι (σύμβολο του Αγίου Πνεύματος) ή η άγκυρα (δείγμα της σταθερότητας της πίστης).

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Jewelor διατίθενται αντρικοί χρυσοί σταυροί με αλυσίδα ή χωρίς. Όλοι οι χρυσοί σταυροί μας ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητα και το στυλ τους.