Βλέπετε 1–15 απο 321 αποτέλεσματα

Βέρες γάμου

Σύμφωνα με έρευνες, οι χρυσές βέρες που κατασκευάζονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ απαιτούν την εξόρυξη δεκαεπτά τόνων χρυσού. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι τα μικροσκοπικά κοσμήματα που κοσμούν το δεξί μας χέρι δεν είναι παρά ένα απειροελάχιστο δείγμα των δαχτυλιδιών γάμου που ανταλλάσσονται ακόμα και σήμερα. Το κυκλικό σχήμα της βέρας συμβολίζει την αέναη, χωρίς αρχή και τέλος ένωση των νυμφευμένων. Το κενό στο κέντρο συμβολίζει την πόρτα, το άνοιγμα προς ένα κοινό μέλλον για το ζευγάρι.

Οι πρώτες βέρες εμφανίστηκαν πιθανότατα στην Αίγυπτο πριν από 4.800 χρόνια. Τα υλικά που αρχικά χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον ήταν τα καλάμια, το δέρμα ή το ελεφαντόδοντο. Αργότερα αντικαταστάθηκαν από μέταλλα. Στη χριστιανική παράδοση οι βέρες εισήχθησαν το 860 μ.Χ. 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι διαφορές που υπάρχουν ανά την υφήλιο σχετικά με το χέρι στο οποίο πρέπει να φοριέται η γαμήλια βέρα. Στο δεξί χέρι φοριέται σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Ρωσία· στο αριστερό σε χώρες όπως η Αγγλία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και οι ΗΠΑ.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε έναν μεγάλο αριθμό από ανθεκτικές χρυσές ή λευκόχρυσες βέρες διαφορετικού κόστους και μεγέθους. Η παραγγελία τους μπορεί να γίνει σε όποιο χρώμα θέλετε (λ.χ. κίτρινο λευκό, ροζ) και στα καράτια της επιλογής σας (9, 14 ή 18). Ελπίζουμε ότι εδώ θα ανακαλύψετε το ιδανικό δαχτυλίδι, που θα σας συντροφεύει σε όλη σας τη ζωή!