+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Παιδικά κοσμήματα

{content}

Παιδικά κοσμήματα

Αναμφισβήτητα, η μόδα και το στυλ ήταν αρχικά μία υπόθεση για… μεγάλα παιδιά. Έχει μόλις λίγες δεκαετίες που το παιδικό ντύσιμο άρχισε να ξεφεύγει από την ομογενοποίηση και το συντηρητισμό. Στο πλαίσιο αυτού του εκμοντέρνισμου, δεν είναι σπάνιο πλέον φαινόμενο να αγοράζονται κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ για τους μικρούς μας φίλους.

Πρόγονος της παιδικής κοσμηματοποιίας μπορεί να θεωρηθεί η τεχνική της επισμάλτωσης, που κυριαρχούσε στη βυζαντινή αυτοκρατορία. Η συγκεκριμένη τεχνική εξακολουθεί να εφαρμόζεται ευρέως και σήμερα στο παιδικό κόσμημα.

Παιδικό κόσμημα για θρησκευτική χρήση ή… απλά για στυλ

Μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες, τα μόνα κοσμήματα που μπορούσαν να χαριστούν σε ένα παιδί ήταν οι παιδικές ταυτότητες, ο βαφτιστικός σταυρός και τα φυλαχτά για μωρά. Η χρησιμότητά τους δεν ήταν, φυσικά, πρωτίστως αισθητική αλλά χρηστική-θρησκευτική: η προστασία του παιδιού από το διάβολο ή το μάτι. Πλέον, το αισθητικό κομμάτι διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, αφού μπορείτε να βρείτε από παιδικά βραχιολάκια μέχρι παιδικά σκουλαρίκια και παιδικά κολιέ.

Στην κατηγορία «παιδί» του Jewelor μπορείτε να αναζητήσετε χειροποίητα κοσμήματα για παιδιά σε μια μεγάλη ποικιλία. Τα προτεινόμενα κομμάτια είναι κατασκευασμένα από υλικά φιλικά στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού και με τέτοιο μέγεθος που δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας.