Βλέπετε 1–15 απο 90 αποτέλεσματα

Κολιέ & κρεμαστά για παιδιά

Είτε πρόκειται για κάποιον βαφτιστικό σταυρό, είτε για ένα πλεκτό, μαγιάτικο στεφάνι, ένα είναι σίγουρο: οι γονείς τρελαίνονται να στολίζουν τους λαιμούς των παιδιών τους με αυτοσχέδια ή μη κολιέ. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έθιμο που αφορά τα παιδικά κολιέ έχει καταγωγή από την Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, από το 1300 μ.Χ. και εξής, υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι γονείς έβαζαν μικρά κοραλλένια περιδέραια στα νεογέννητα παιδιά. Έτσι ήλπιζαν ότι θα τους παράσχουν προστασία από το Διάβολο, το Κακό και τις ασθένειες αλλά και ότι θα μαλακώσουν τον πόνο της οδοντοφυΐας. Αυτό το έθιμο εξαπλώθηκε, μέσω των μεταναστών ιταλικής καταγωγής, και στις ΗΠΑ το 19ο και τον 20ο αιώνα.

Την αντιμετώπιση του πόνου της οδοντοφυΐας υποτίθεται ότι καταπολεμά και το κολιέ από κεχριμπάρι/ήλεκτρο. Σύμφωνα με τους θιασώτες αυτής της παραϊατρικής μεθόδου, το κεχριμπάρι περιέχει ηλεκτρικό οξύ, μία ουσία που απορροφάται μέσω της θερμότητας από το σώμα του μωρού και λειτουργεί ως αναλγητικό. Παρά τη μεγάλη διάδοσή της, έχει αμφισβητηθεί συχνά από την ιατρική κοινότητα.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα «Jewelor» δεν μπορεί να σας εγγυηθεί… ιατρικά θαύματα. Ωστόσο, μπορεί να σας υποσχεθεί ότι το κόσμημα που θα επιλέξετε για την κόρη σας θα είναι κάτι παραπάνω από όμορφο! Περιηγηθείτε ελεύθερα στις επιλογές που σας δίνουμε και καλές αγορές.