+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Ανδρικά κρεμαστά λαιμού: πληροφορίες και συμβουλές

Ακόμα και αν είναι διακριτικά, πάντα καταφέρνουν να τραβήξουν τα βλέμματα. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς στο ντύσιμο μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σας. Επίσης, είναι αντικείμενα που θα σας συνοδεύουν καθημερινά για πολλά χρόνια. Ο λόγος για τα ανδρικά κολιέ και τα ανδρικά κρεμαστά λαιμού, τα οποία έχουν επανέλθει δυναμικά στη μόδα τα τελευταία χρόνια.

 

Ανδρικό κολιέ: ένα κόσμημα με διαχρονική επιτυχία

Η επιτυχία που έχουν τα ανδρικά αξεσουάρ για το λαιμό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διασημότητες του σινεμά και της μουσικής. Ολοένα και περισσότεροι μεγάλοι αστέρες επιδεικνύουν τα ανδρικά κρεμαστά λαιμού τους στα social media ή στις σελίδες των περιοδικών μόδας.

Όμως, η επιρροή των συγκεκριμένων κοσμημάτων πάει πολύ πιο πίσω. Σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, τα ανδρικά αξεσουάρ λαιμού χρησιμοποιούνταν ως μέσο διαφοροποίησης από τη μάζα.

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο σπήλαιο Barma Grande βρέθηκε ένα από τα πρώτα κολιέ για άντρες που φτιάχτηκαν ποτέ. Ήταν ένα κολιέ με χάντρες από κόκαλα ψαριών και κοχύλια.

Στους πρώτους αιώνες μ.Χ. τα ανδρικά κοσμήματα για το λαιμό έδειχναν σε ποια κοινωνική τάξη ανήκε ο ιδιοκτήτης τους. Όσο πιο υψηλό ήταν το στάτους και η τάξη ενός άντρα, τόσο περισσότερα κρεμαστά ανδρικά φορούσε.

Την κοινωνική τάξη πρόδιδαν, βέβαια, και τα υλικά των κρεμαστών. Μόνον οι πολύ πλούσιοι, για παράδειγμα, μπορούσαν να αγοράσουν ένα χρυσό κόσμημα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. Για τους υπόλοιπους υπήρχαν τα κοσμήματα από ξύλο, γυαλί και ευτελή μέταλλα.

 

Κολιέ και κρεμαστά για άντρες: βασικές κατηγορίες

Σήμερα τα ανδρικά κρεμαστά για το λαιμό χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα θρησκευτικά κρεμαστά και τα απλά κρεμαστά

  • Θρησκευτικά κρεμαστά: Όπως λέει το όνομά τους, είναι ανδρικά αξεσουάρ για το λαιμό που παίρνουν έμπνευση από το Χριστιανισμό. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι σταυροί και τα κωνσταντινάτα κρεμαστά. Ο ρόλος τους είναι όχι τόσο να ενισχύσουν το ντύσιμο αλλά να εκφράσουν την πίστη του ιδιοκτήτη τους και να λειτουργήσουν ως φυλαχτό.
  • Απλά κρεμαστά: Εδώ περιλαμβάνονται όσα ανδρικά αξεσουάρ χρησιμοποιούνται απλά σαν κόσμημα. Διατίθενται σε άπειρα σχέδια. Με ένα ψάξιμο μπορείτε να βρείτε τσόκερ, αλυσίδες, πλακέτες και μενταγιόν ανδρικά σε όποιο μέγεθος και μήκος θέλετε.

Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορούμε να χωρίσουμε τα ανδρικά αξεσουάρ για το λαιμό ανάλογα και με το υλικό. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται ο χρυσός σε όλες του τις παραλλαγές (κίτρινος, λευκός, σπανίως ροζ). Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά αξεσουάρ φτιαγμένα από ασήμι ή ανοξείδωτο αντιαλλεργικό ατσάλι. Άλλα υλικά εξίσου συνηθισμένα είναι το κορδόνι, οι ημιπολύτιμοι λίθοι και το δέρμα. Προφανώς και κάθε υλικό έχει το δικό του ιδιαίτερο στυλ. Οπότε, θα σας συμβουλεύαμε να σκεφτείτε πρώτα ποιο είναι το είδος ντυσίματος που υιοθετείτε κυρίως στην καθημερινότητά σας και έπειτα να επιλέξετε τα αντρικά κοσμήματα που το συμπληρώσουν.

 

Στυλιστικές συμβουλές για τα ανδρικά κρεμαστά λαιμού

Ο πρώτος κανόνας που καλό θα ήταν να θυμάστε για τα αντρικά κρεμαστά λαιμού είναι ότι λειτουργούν συμπληρωματικά στο στυλ σας. Σε αντίθεση με τα γυναικεία, τα ανδρικά κολιέ δεν πρέπει να καθηλώνουν με την εμφάνισή και τον όγκο τους. Αντίθετα, πρέπει να λειτουργούν σαν ένα διακριτικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό κομμάτι του ντυσίματός σας. Αυτό είναι ίσως το βασικότερο στιλιστικό μυστικό για ένα επιτυχημένο look προς όσους επιλέξουν να φορέσουν κάποιο κρεμαστό αντρικό.

Επίσης, προσπαθήστε να επιλέξετε αξεσουάρ για το λαιμό που να μοιάζουν «φυσικά», όπως ένα κρεμαστό με μυτερές άκρες, ζαγρέ υφή ή tribal διακόσμηση. Έτσι θα δώσετε μία πιο «οργανική» νότα στην εμφάνισή σας.

Τέλος, δώστε μία ευκαιρία στην ποικιλία. Αναμίξτε χρώματα και υλικά ή φορέστε μαζί δύο διακριτικά κρεμαστά για το λαιμό. Προσοχή, όμως, γιατί η πολυχρωμία μπορεί να καταλήξει κιτς αν δεν κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς.

Θέλετε να εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές στην πράξη; Βρείτε πάνω από 30 κρεμαστά λαιμού ανδρικά στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Jewelor. Είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσά τους θα βρείτε το ιδανικό για εσάς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ