Αναζητάτε δώρα για νεογέννητα; Είστε νέος γονιος και θέλετε να χαρίσετε κάτι μοναδικό στο παιδί σας, που θα το κουβαλά για πάντα μαζί του; Ή μήπως είστε νονός που ψάχνει όμορφα δώρα βάφτισης για μωρά; Θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε με ένα φυλαχτό για νεογέννητο βρέφος ή παιδί!

Τα φυλαχτά για μωρά έχουν μεγάλη επιτυχία σαν κοσμήματα και είναι λογικό, αφού κάθε γονιός θέλει να εξασφαλίσει την υγεία και την καλοτυχία του μονάκριβού του. Ακόμα και σήμερα, τα παιδικά φυλαχτά, και ειδικά τα φυλαχτά για νεογέννητο, βοηθούν τους γονείς να αισθανθούν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους ένα φυλαχτό για νεογέννητο ή μεγαλύτερο παιδί είναι ένα όμορφο και ουσιαστικό δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε.

Φυλαχτά για μωρά: Ένα κόσμημα με μεγάλη ιστορία

Τα περισσότερα φυλαχτά για μωρά και παιδάκια που κυκλοφορούν σήμερα βασίζονται στον πολιτισμό της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έναν πολιτισμό γεμάτο λάμψη και ευλάβεια. Η εξασφάλιση της μακροζωίας και της υγείας του παιδιού είχε μεγάλη σημασία εκείνη την εποχή, τότε που η ιατρική ήταν πολύ λιγότερο προηγμένη.

Αρχικά, τα βυζαντινά φυλαχτά για νεογέννητο είχαν τη βάση τους στην ειδωλολατρία. Αργότερα, όμως, ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία. Έτσι, τα σταυρουδάκια και τα κωνσταντινάτα κρεμαστά με τη μορφή του Χριστού και της Παναγίας αντικατέστησαν τα ειδωλολατρικά φυλαχτά.

Dora Yia Neoyeninita Koritsistiko Philakhto Jewelor

Πολλά φυλαχτά μωρού της εποχής ήταν φτιαγμένα από ιδιαίτερα πολυτελή υλικά. Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μυστήριο της βάφτισης ήταν εξίσου σημαντικό με σήμερα. Το 1951 βρέθηκαν σε ανασκαφή στη Λέσβο πολλά χρυσά φυλαχτά και ένα βραχιολάκι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα είχε προσφέρει μια εύπορη οικογένεια Βυζαντινών στο παιδί της. Αν μια οικογένεια δεν είχε τα χρήματα για να φτιάξει ένα χρυσό κόσμημα, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο χρησιμοποιούνταν αντί για το χρυσό.

Τύχη και πνευματική δύναμη με ένα φυλαχτό μωρού

Αν και η Εκκλησία καταδικάζει τη μαγεία και τα κάθε είδους πνεύματα, αποδέχεται το κακό μάτι. Η πίστη του λαού μας στο κακό μάτι ξεκινάει ήδη από τα αρχαία χρόνια. Σε αυτή τη μεγάλη παράδοση τα φυλαχτά και τα γούρια για νεογέννητα είναι πολύ σημαντικά, αφού τα παιδάκια θεωρούνται πιο ευάλωτα στη ζήλια των άλλων και χρειάζονται πολλή τύχη.

Όμως, ένα φυλαχτό για το κακό μάτι δίνει και άλλα εκτός από τύχη. Σύμφωνα με την παράδοση, χαρίζει επίσης πνευματική δύναμη και καθαρό μυαλό για όλες τις δοκιμασίες που θα έχει ο μικρός ή η μικρή στη ζωή. Θυμηθείτε ότι τα φυλαχτά συνοδεύουν τα παιδιά και πολύ αργότερα, σε περιστάσεις όπως οι πανελλαδικές οι ιατρικές εξετάσεις και οι συνεντεύξεις για δουλειά.

 

Παιδικά φυλαχτά: Ιδιαίτερα δώρα για νεογέννητα

Όταν λέμε ότι θα κρατήσει για πάντα το εννοούμε. Κάθε φυλαχτό για μωρό κατασκευάζεται από υλικά που αντέχουν στο χρόνο και κρατούν τη λάμψη τους, με βασικότερο το χρυσό. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς νιώθουν ότι η προστασία του παιδιού τους θα είναι μόνιμη.

Κυρίως, όμως, ένα παιδικό φυλαχτό θα μείνει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά του μικρού ιδιοκτήτη του. Πιστέψτε μας, κάθε παιδί θα εκτιμήσει αυτό το γεμάτο αγάπη δώρο και θα το κρατήσει για πάντα κοντά του. Τα συναισθήματα που θα αισθάνεται κάθε φορά που θα το κρατά στη χούφτα του θα είναι αναντικατάστατα!

 

……

Αν ψάχνετε για δώρο βάπτισης, δώρα για νεογέννητα ή ένα ιδιαίτερο φυλαχτό για παιδιά, το Jewelor έχει αυτό που ζητάτε. Ρίξτε μία ματιά στη μεγάλη μας ποικιλία από φυλαχτά για μωρά και νεογέννητα σε προσιτές τιμές. Κάντε τώρα τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποχτήστε το φυλαχτό της επιλογής σας σε λίγες μέρες στην πόρτα σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!