+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Δώρα για νεογέννητα: 11 φυλαχτά & άλλα δώρα για μωρά (2021)

Όταν ένα νεογέννητο παιδάκι έρχεται στον κόσμο, είναι λογική η επιθυμία μας να του χαρίσουμε ένα δώρο που να αντανακλά το βάρος και τη σημασία της στιγμής. Θέλουμε να βρούμε δώρα για νεογέννητα που να είναι όμορφα και ξεχωριστά, ακριβώς όπως και το ίδιο!

Φυσικά, η γέννηση είναι μόνο μία από τις περιστάσεις όπου ψάχνουμε δώρα για μωρά. Δύο άλλες πολύ χαρακτηριστικές περίστασεις είναι η βάπτιση ή τα γενέθλια του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η γέννηση έχει πάντα λίγο βάρος παραπάνω, αφού σηματοδοτεί την αρχή μιας πολύ ενδιαφέρουσας πορείας για το παιδί: την πορεία της ίδιας της ζωής του. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, που τα κοσμήματα θεωρούνται ιδανικά δώρα για αυτή την περίπτωση, αφού είναι:

☑️ όμορφα

☑️ ξεχωριστά

☑️ ανθεκτικά, ικανά να συντροφεύσουν το παιδί σε όλη του τη ζωή, που ξεκινά τώρα

☑️ με μεγάλο βάρος… κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Αν ψάχνετε, λοιπόν, αυτό το μοναδικό κόσμημα που θα δείξει τη χαρά σας, συνεχίστε το διάβασμα. Το Jewelor μάζεψε για εσάς …. προτάσεις από δώρα για νεογέννητα σε χρυσό, ξεκινώντας από την κλασική επιλογή του φυλαχτού και συνεχίζονας σε άλλες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

 

Φυλαχτά για μωρά: Ένα κόσμημα με μεγάλη ιστορία

Τα περισσότερα φυλαχτά για μωρά και παιδάκια που κυκλοφορούν σήμερα βασίζονται στον πολιτισμό της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έναν πολιτισμό γεμάτο λάμψη και ευλάβεια. Η εξασφάλιση της μακροζωίας και της υγείας του παιδιού είχε μεγάλη σημασία εκείνη την εποχή, τότε που η ιατρική ήταν πολύ λιγότερο προηγμένη.

Αρχικά, τα βυζαντινά φυλαχτά για νεογέννητο είχαν τη βάση τους στην ειδωλολατρία. Αργότερα, όμως, ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία. Έτσι, τα σταυρουδάκια και τα κωνσταντινάτα κρεμαστά με τη μορφή του Χριστού και της Παναγίας αντικατέστησαν τα ειδωλολατρικά φυλαχτά.

Φυλαχτό μωρού Παναγία Jewelor

Πολλά φυλαχτά μωρού της εποχής ήταν φτιαγμένα από ιδιαίτερα πολυτελή υλικά. Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μυστήριο της βάφτισης ήταν εξίσου σημαντικό με σήμερα. Το 1951 βρέθηκαν σε ανασκαφή στη Λέσβο πολλά χρυσά φυλαχτά και ένα βραχιολάκι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα είχε προσφέρει μια εύπορη οικογένεια Βυζαντινών στο παιδί της. Αν μια οικογένεια δεν είχε τα χρήματα για να φτιάξει ένα χρυσό κόσμημα, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο χρησιμοποιούνταν αντί για το χρυσό.

 

Τύχη και πνευματική δύναμη με ένα κωνσταντινάτο για νεογέννητο

Αν και η Εκκλησία καταδικάζει τη μαγεία και τα κάθε είδους πνεύματα, αποδέχεται το κακό μάτι. Η πίστη του λαού μας στο κακό μάτι ξεκινάει ήδη από τα αρχαία χρόνια. Σε αυτή τη μεγάλη παράδοση τα φυλαχτά και τα γούρια για νεογέννητα είναι πολύ σημαντικά, αφού τα παιδάκια θεωρούνται πιο ευάλωτα στη ζήλια των άλλων και χρειάζονται πολλή τύχη.

Όμως, ένα φυλαχτό για το κακό μάτι δίνει και άλλα εκτός από τύχη. Σύμφωνα με την παράδοση, χαρίζει επίσης πνευματική δύναμη και καθαρό μυαλό για όλες τις δοκιμασίες που θα έχει ο μικρός ή η μικρή στη ζωή. Θυμηθείτε ότι το κωνσταντινάτο για νεογέννητο συνοδεύουν τα παιδιά και πολύ αργότερα, σε περιστάσεις όπως οι πανελλαδικές οι ιατρικές εξετάσεις και οι συνεντεύξεις για δουλειά.

 

Παιδικά φυλαχτά: Ιδιαίτερα δώρα για νεογέννητα

Όταν λέμε ότι θα κρατήσει για πάντα το εννοούμε. Κάθε φυλαχτό για μωρό κατασκευάζεται από υλικά που αντέχουν στο χρόνο και κρατούν τη λάμψη τους, με βασικότερο το χρυσό. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς νιώθουν ότι η προστασία του παιδιού τους θα είναι μόνιμη.

Μωρό Προστασία Jewelor

Κυρίως, όμως, ένα παιδικό φυλαχτό θα μείνει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά του μικρού ιδιοκτήτη του. Πιστέψτε μας, κάθε παιδί θα εκτιμήσει αυτό το γεμάτο αγάπη δώρο και θα το κρατήσει για πάντα κοντά του. Τα συναισθήματα που θα αισθάνεται κάθε φορά που θα το κρατά στη χούφτα του θα είναι αναντικατάστατα!

Οι προτάσεις μας σε φυλαχτό μωρού

Δίχρωμο κωνσταντινάτο για νεογέννητο με τον Ιησού Χριστό

Χαρίστε την ευλογία και τη χάρη Του στο μικρό σας με αυτό το unisex φυλαχτό μωρού από ανάγλυφο δίχρωμο χρυσό (κίτρινο και λευκό) 14 καρατιών. Το φυλαχτό έχει τη μορφή παπύρου, είναι διπλής όψης και εναλάσσει τη ματ με τη γυαλιστερή τεχνοτροπία. Στην μπροστινή όψη δεσπόζει ο Ιησούς ενώ στην πίσω οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη.

Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Και Λευκόχρυσο Διπλής Όψης 003062 Jewelor Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Και Λευκόχρυσο Διπλής Όψης 2 003062 Jewelor

Αποκτήστε το Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Και Λευκόχρυσο Διπλής Όψης 14K

 

Κωνσταντινάτο χρυσό σε μορφή νομίσματος διπλής όψης

Αποτίωντας φόρο τιμής στα κωνσταντινάτα νομίσματα, αυτό το χρυσό στρόγγυλο κρεμαστό αποτελείται από δύο όψεις. Στην εμπρόσθια όψη διακρίνεται το ΙΧΝΚ και στην οπίσθια οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη. Είναι επίσης φτιαγμένο από ανάγλυφο χρυσό 14 καρατιών.

Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Διπλής Όψης 003231 Jewelor Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Διπλής Όψης 003231[2] Jewelor

Αποκτήστε το Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ανάγλυφο Χρυσό Διπλής Όψης 14Κ

 

Φυλαχτό μωρού τετράγωνο σε ροζ χρυσό και λευκό ζιργκόν

Σε παρόμοια θεματική με το προηγούμενο, αλλά σε τελείως διαφορετική τεχνοτροπία, σας παρουσιάζουμε και αυτό το δώρο κόσμημα για νεογέννητο. Κατασκευάζεται από ροζ χρυσό με ανάγλυφη-διάτρητη τεχνοτροπία. Το μπροστινό μέρος διακοσμείται από πετράδια λευκού ζιργκόν.

Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ροζ Χρυσό Με Ζιργκόν Διπλής Όψης 003031 Radio Nowhere Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Ροζ Χρυσό Με Ζιργκόν Διπλής Όψης 003031 2 Radio Nowhere

Αποκτήστε το Κωνσταντινάτο Φυλαχτό Ιησούς Χριστός Δίχρωμο Χρυσό Με Ζιργκόν Διπλής Όψης 14K

 

Παιδικό φυλαχτό ζαγρέ ΙΧΝΚ χρυσό

Με μία πιο «οργανική», «ωμή» τεχνοτροπία, αυτό το φυλαχτό είναι φτιαγμένο από ζαγρέ κίτρινο χρυσό 14 καρατιών, σφυρηλατημένο ώστε να θυμίζει κωνσταντινάτο νόμισμα. Μπορείτε να το αγοράσετε με την αλυσίδα του ή χωρίς αυτή.

Αποκτήστε το Κωνσταντινάτο Φυλαχτό ΙΧΝΚ Χρυσό Ζαγρέ Διπλής Όψης 14K

 

Παναγίτσα φυλαχτό για μωρό από δίχρωμο χρυσό και ζιργκόν

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας σε φυλαχτά δώρα για νεογέννητα με αυτό το ιδιαίτερο κόσμημα σε σχήμα μικρής κορνίζας. Είναι φτιαγμένο από διάτρητο δίχρωμο χρυσό 14 καρατιών (κίτρινο και λευκό), με την Παναγία να δεσπόζει στο κέντρο του. Πλαισιώνεται από πετράδια λευκού ζιργκόν. Μπορείτε να το προμηθευτείτε με την αλυσίδα που το συνοδεύει ή χωρίς αυτή.

Αποκτήστε το Φυλαχτό Κορνίζα Παναγία Χρυσό Και Λευκόχρυσο Με Ζιργκόν 14K

 

Άλλες προτάσεις σε δώρα για νεογέννητα

Αν θέλετε να χαρίσετε ένα πιο πρωτότυπο κόσμημα για νεογέννητο, μπορείτε να βρείτε και μια μεγάλη γκάμα από δημιουργίες σε χρυσό για τα αυτιά, τα χεράκια ή το λαιμό του παιδιού.

Φυλαχτό για νεογέννητο Jewelor

Παιδικά σκουλαρίκια-φραουλίτσες από χρυσό και σμάλτο

Δώστε στο προσωπάκι της χρώμα και… γλύκα, με αυτά τα καρφωτά παιδικά σκουλαρίκια χρυσά σε σχήμα φραουλίτσας. Αποτελούνται από κίτρινο χρυσό 14 καρατιών και τρίχρωμο σμάλτο. Συνοδεύονται από ασφαλές κούμπωμα ιδανικά για το παιδικό δερματάκι.

Αποκτήστε τα Παιδικά Σκουλαρίκια-Φράουλα Χρυσά για Κορίτσι 14κ

 

Ταυτότητα μωρού για κορίτσι από χρυσό και σμάλτο σε ροζ χρώμα

Τι πιο γλυκό και συμβολικό από το να χαράξετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος ή μια ευχή για το παιδάκι που ήρθε στον κόσμο; Οι παιδικές ταυτότητες είναι βραχιολάκια με πλακέτα πάνω στην οποία μπορείτε να χαράξετε το όνομα του παιδιού ή όποιο άλλο μήνυμα θέλετε. Εδώ σας προτείνουμε ένα βραχιόλι-ταυτότητα που αποτελείται από αλυσίδα ροζ χρυσού 14 καρατιών. Συνοδεύεται από διακοσμητικά στο ίδιο χρώμα (καρδιά και σταυρουδάκι) κατασκευασμένα από σμάλτο.

Βραχιόλι Σταυρός Και Καρδούλα Χρυσό Με Σμάλτο 002854

Αποκτήστε το Βραχιόλι Σταυρός Και Καρδούλα Χρυσό Με Σμάλτο 14K

 

Παιδική ταυτότητα με μπαλίτσα και ματάκι σε κίτρινο ανάγλυφο χρυσό

Για τους μικρούς μπαλαδόρους της παρέας έχουμε μια ακόμα παιδική ταυτότητα από ανάγλυφο κίτρινο χρυσό 14 καρατιών και σμάλτο. Διακοσμείται από μία μπαλίτσα και ένα ματάκι.

Βραχιόλι Αλυσίδα Με Ματάκι Και Μπαλίτσα Χρυσό 14Κ 003174 Jewelor

Αποκτήστε το Βραχιόλι-Αλυσίδα Με Ματάκι Και Μπαλίτσα Χρυσό 14Κ

 

Κρεμαστή ταυτότητα μωρού στρόγγυλη χρυσή

Από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα για νεογέννητα που μπορείτε να προσφέρετε. Αυτό το παιδικό κόσμημα για το λαιμό κατασκευάζεται από κίτρινο χρυσό 14 καρατιών, διάτρητο στο κάτω μέρος. Μπορείτε να αναγράψετε το όνομα και την ημερομηνία γέννησης του παιδιού κατά την παραγγελία

Κρεμαστό Ταυτότητα Στρόγγυλο Χρυσό 003105 Jewelor Αποκτήστε την Κρεμαστή Ταυτότητα Μωρού Στρόγγυλη Χρυσή

 

Παιδικό κρεμαστό-κοριτσάκι χρυσό με σμάλτο ροζ χρώματος

Παραμένοντας στα δώρα για μωρά που αφορούν το λαιμό, προτείνουμε και αυτό το όμορφο στρόγγυλο μενταγιόν-παιδικό φυλαχτό για κορίτσια. Είναι κατασκεσμένο από κίτρινο χρυσό 14 καρατιών και σμάλτο σε διάφορα χρώματα. Συνοδεύεται από χρυσή αλυσίδα.

Στρόγγυλο Μενταγιόν Κοριτσάκι Χρυσό Με Σμάλτο 003100 Jewelor

Αποκτήστε το Στρόγγυλο Μενταγιόν-Κοριτσάκι Χρυσό Με Σμάλτο 14K

 

Παιδικό δαχτυλίδι Daisy Duck από χρυσό και σμάλτο

Ολοκληρώνουμε τον οδηγό μας με δώρα για νεογέννητο με αυτό το παιδικό δαχτυλίδι. Είναι φτιαγμένο από κίτρινο χρυσό 14 καρατιών και σμάλτο. Στο πάνω μέρος το χαμόγελο της Daisy Duck θα κρατάει παρέα στη μικρή σας από τις πρώτες στιγμές της ζωής της!

002014 Dachtylidi Paidiko Daisy Chryso

Αποκτήστε το Δαχτυλίδι Παιδικό Daisy Χρυσό Για Κορίτσι 14K

……

Αν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο φυλαχτό για παιδιά ή γενικά χρυσαφικά για νεογέννητα, το Jewelor έχει αυτό που ζητάτε. Ρίξτε μία ματιά στη μεγάλη μας ποικιλία από φυλαχτά για μωρά και παιδικά κοσμήματα σε προσιτές τιμές. Κάντε τώρα τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποχτήστε το φυλαχτό της επιλογής σας σε λίγες μέρες στην πόρτα σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ