+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Οδηγός αγοράς για παιδικά ρολόγια

Τα παιδικά ρολόγια είναι σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα αξεσουάρ που μπορούμε να χαρίσουμε στους μικρούς μας φίλους! Όμως, εκτός από πολύ ενδιαφέροντα, είναι και ιδιαίτερα χρήσιμα, αφού προσφέρουν στα παιδιά δεξιότητες που θα χρησιμοποιούν σε όλη τους τη ζωή.

Σε αυτό το άρθρο το Jewelor εξηγεί γιατί τα ρολόγια χειρός για παιδιά είναι ένα δώρο που καλό είναι να σκεφτείτε σοβαρά.

Γιατί τα ρολόγια για παιδιά θα γίνουν το επόμενο δώρο που δεν θα αποχωρίζονται ποτέ

Πιστεύουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους τα ρολόγια χειρός είναι τέλειο δώρο για όλα τα παιδάκια είναι πολλοί. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε τους πέντε βασικότερους:

1. Τα παιδικά ρολόγια βοηθούν στην κατανόηση του χρόνου

Ένα πράγμα που όλοι νοσταλγούμε από την παιδική μας ηλικία είναι η αδιαφορία για το χρόνο. Πολλές φορές «χανόμασταν» μέσα σε αυτόν παίζοντας ή κάνοντας σκέψεις, μόνο και μόνο για να μας διακόψει η φωνή των γονιών μας! Κάποια στιγμή, όμως, η διαχείριση του χρόνου μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Είτε επρόκειτο για τον ερχομό του σχολικού λεωφορείου, είτε για τη δυσάρεστη φράση «Ώρα για ύπνο!», πολύ σύντομα μάθαμε ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Το αντίθετο.

Τα ρολόγια χειρός θα βοηθήσουν το παιδάκι σας να μπει στη λογική του χρόνου με ομαλό και όμορφο τρόπο. Πλέον το παιδί θα ξέρει ακριβώς τι σημαίνουν φράσεις όπως «Παιχνίδι μέχρι τις 9» ή «Σχολάμε στις 2». Αυτό θα το βοηθήσει να κατανοήσει και την αξία που έχει κάθε δραστηριότητα, αφού πλέον δεν θα διαρκεί «απεριόριστα», αλλά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

2. Βοήθεια στο μέτρημα

Φυσικά, προτού μάθουμε στα παιδιά την έννοια του χρόνου, πρέπει πρώτα να τους μάθουμε πώς να τον μετρούν. Ένα παιδικό ρολόι χειρός είναι ιδανικό για να εξασκηθούν σε αυτό. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, όπου η εμφάνιση της ώρας γίνεται σε 24ωρη μορφή, τα αναλογικά ρολόγια είναι πιο απλά ως προς την ανάγνωση.  Οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, όλα περνούν μπροστά στα μάτια του και μπορεί να τα δει και να τα μετρήσει. Και όταν του/της γίνει η ερώτηση «Τι ώρα είναι;», θα έχει τη χαρά να γνωρίζει ακριβώς την απάντηση!

Αν και δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ηλικία μέχρι την οποία το παιδί πρέπει να φορέσει ρολόι παιδικό ή να ξέρει την ώρα, γενικά θεωρείται καλό τα παιδάκια να γνωρίζουν την ώρα μέχρι και την πρώτη Δημοτικού. Τότε είναι που ξεκινά μια σημαντική φάση κοινωνικοποίησης και δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού. Η εξοικείωση με την ώρα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε μια τέτοια φάση.

 

3. Συμφωνίες… κυρίων

Ένα πράγμα το οποίο πάντα αποζητούν οι γονείς είναι όμορφοι τρόποι για να θέτουν όρια στα παιδιά τους. Τα ρολόγια για κορίτσια και αγόρια είναι ο ιδανικός τρόπος για συμβεί αυτό. Πλέον μπορείτε να πείτε στο μικρό σας ότι θα περάσετε να το πάρετε από το πάρτι στις 10. Αν δυσκολεύεται ακόμα να διαβάσει το καντράν, μπορείτε απλά να του δείξετε τη θέση που θα έχουν οι δείκτες όταν θα πρέπει να φύγει από το πάρτι.

Όλο αυτό δίνει στο παιδί σας και ένα χρήσιμο μάθημα κοινωνικής συμπεριφοράς: ότι πρέπει να τηρεί τα ραντεβού του και να είναι στην ώρα του όπου τον/την περιμένουν.

 

4. Ρολόι χειρός παιδικό=ασφάλεια και ευελιξία

Πολλοί θα σκεφτούν ότι τα παιδικά ρολόγια είναι αχρείαστα σήμερα, αφού ακόμα και τα παιδάκια αποκτούν κινητά και τάμπλετ από μικρή ηλικία. Πράγματι, αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Παρόλα αυτά, τα ρολόγια χειρός παραμένουν ένα χρήσιμο εργαλείο, ίσως πιο χρήσιμο από ό,τι για τους ενήλικες. Αλλά, για να το κατανοήσουμε αυτό πρέπει να φανταστούμε τον εαυτό μας στη θέση των παιδιών.

Τα περισσότερα παιδάκια έχουν την τάση να κολλούν το προσωπάκι τους στο κινητό, ακόμα και αν περπατούν στο δρόμο. Το να βασίζονται, λοιπόν, σε αυτό για να δουν την ώρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πέρα από το ότι ενδέχεται να αφαιρεθούν και να χτυπήσουν, μπορεί να αποτελέσουν και εύκολο στόχο για ανθρώπους που θέλουν να τους αρπάξουν το κινητό ενώ κοιτάζουν την οθόνη. Αντίθετα, ένα παιδικό ρολόι χειρός είναι πολύ πιο διακριτικό και θα τραβήξει την προσοχή του παιδιού για μόλις… δύο δευτερόλεπτα.

Επίσης, τα περισσότερα σύγχρονα κινητά είναι πολύ μεγάλα για τα μέτρα ενός παιδιού. Τα χεράκια τους είναι πολύ μικρά για να τα κρατούν και οι τσέπες από τα ρούχα τους μάλλον δεν μπορούν να τα φιλοξενήσουν. Άρα, αναγκαστικά τα κινητά μένουν στην τσάντα του παιδιού, γεγονός που κάνει αρκετά δύσκολη τη διαδικασία του να δουν την ώρα από αυτά.

5. Στυλ και χρώμα που τα εκφράζει με ρολόγια χειρός παιδικά

Τα παιδιά αγαπάν τα χρώματα, αγαπάν και τις ιδιαίτερες ιστορίες. Τα παιδικά ρολόγια χειρός είναι ένας τέλειος τρόπος για να τους προσφέρετε και τα δύο! Τα ζωντανά χρώματα στην κάσα και το λουράκι, οι γυαλιστερές ενδείξεις και οι αγαπημένοι ήρωες που τα κοιτούν μέσα από το καντράν. Όλα αυτά θα τους προσφέρουν ένα προσωπικό αντικείμενο που δεν θα θέλουν να αποχωρίζονται. Περιττό να μιλήσουμε για την αυτοπεποίθηση και την… ωριμότητα που θα αισθανθούν έχοντας ένα ολόδικό τους αξεσουάρ το οποίο θα δείχνουν στους φίλους τους.

 

Γνωρίστε τα ρολόγια παιδικά AM:PM

Η AM:PM είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στην κατασκευή και διάθεση παιδικών ρολογιών. Είναι μέρος του ελβετικού ομίλου R2 Trade, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεράστια παράδοση της χώρας στην καλή ωρολογοποιία.

Η εταιρική της ταυτότητα βασίζεται στις εξής αρχές: στιλιστική «φρεσκάδα», έντονα χρώματα-σχέδια, ιδιαίτερο design, αξιόπιστοι μηχανισμοί. Διατηρεί συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μηχανισμών παγκοσμίως όπως οι ιαπωνικές Seiko, Miyota και Epson ή η ελβετική Ronda. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο λουράκι κάθε ρολογιού, το οποίο είναι άνετο αλλά και πολύ ιδιαίτερο από στιλιστική άποψη.

Τα παιδικά ρολόγια AM:PM κατασκευάζονται από ανθεκτικά και μη τοξικά μέρη αλουμινίου και πλαστικού, που είναι ιδανικά για μικρά παιδιά. Το καντράν καλύπτεται από ειδικό κρύσταλλο ειδικής σκλήρυνσης, το οποίο με τη σειρά του εξασφαλίζει ότι οι δείκτες του ρολογιού θα παραμείνουν προστατευμένοι και λειτουργικοί για πολύ καιρό. Κάτω από το καντράν κρύβονται οι αξιόπιστοι αναλογικοί μηχανισμοί που αναφέραμε. Και επειδή οι μικροί μας φίλοι είναι συχνά ξεχασιάρηδες, όλα τα ρολόγια για κορίτσια ή αγόρια της AM:PM διαθέτουν αδιαβροχοποίηση ως και 5 ATM. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να πλύνουν άνετα τα χέρια τους χωρίς να βγάλουν το ρολόι.

Όσον αφορά το λουράκι, κάθε ρολόι παιδικό της AM:PM συνοδεύεται από λουράκι σιλικόνης. Η σιλικόνη έχει πολλά πλεονεκτήματα σαν υλικό, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία ιδίως στα παιδικά ρολόγια. Είναι ελαφριά, μαλακή, άνετη στην εφαρμογή, άγευστη, μη τοξική και με αρκετά μεγάλη αντοχή σε γδαρσίματα και υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, είναι διαθέσιμη σε μια τεράστια ποικιλία από ζωντανά χρώματα.

Το Jewelor διαθέτει αρκετές παιδικές κολεξιόν της AM:PM και σας τις παρουσιάζει αμέσως παρακάτω:

 

Παιδικά ρολόγια Disney

Ο Μίκυ, η Μίνι, οι ηρωίδες του Fronze, ο Κεραυνός Μακουίν, όλοι οι λατρεμένοι ήρωες της Disney περιμένουν τα παιδιά πάνω στα ρολόγια της AM:PM. Σε αυτή την κολεξιόν θα βρείτε ρολόγια για κορίτσια και αγόρια σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Είτε ψάχνετε για ένα πιο μινιμαλιστικό σχέδιο, είτε για ένα σχέδιο που θυμίζει ρολόι χειρός για ενήλικες, αυτή η σειρά μπορεί να σας καλύψει απόλυτα.

Παιδικά Ρολόγια Disney AM PM Jewelor

Δείτε όλα τα παιδικά ρολόγια Disney της AM:PM εδώ.

 

Ρολόγια παιδικά Marvel

Έτοιμοι να σώσουν τον κόσμο για ακόμα μια φορά! Ο Captain America, ο Spider-man, ο Hulk και ο Ironman «πρωταγωνιστούν» σε αυτά τα ρολόγια για αγόρια και κορίτσια έτοιμα για δράση. Ο αξιόπιστος μηχανισμός Miyota και η έντονη χρωματική παλέτα στην κάσα και το καντράν φτιάχνουν μαζί ένα ρολόι που τραβήξει όλα τα παιδικά βλέμματα.

Παιδικά Ρολόγια Marvel AM PM Jewelor

Δείτε όλα τα παιδικά ρολόγια Marvel της AM:PM εδώ

 

Ρολόγια χειρός για παιδιά Star Wars

Η Αυτοκρατορία… και ο χρόνος επιτίθενται! Τώρα μπορεί να τους νικήσει και τους δύο με τα ρολόγια Star Wars. Τα ρολόγια είναι διαθέσιμα σε δύο σχέδια, ένα πιο μινιμαλιστικό και ένα πιο κλασικό. Χρωματικά κινούνται στην αντίθεση λευκού-μαύρου, κάνοντας ευθέως αναφορά στις ταινίες Star Wars. Το λευκό και το μαύρο συμπληρώνονται από λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα.

Παιδικά Ρολόγια Star Wars AM PM Jewelor

Δείτε όλα τα ρολόγια Star Wars της AM:PM εδώ

 

Κλασικά παιδικά ρολόγια με δείκτες-μολυβάκια

Για όσου αναζητούν ένα πιο κλασικό σχέδιο παιδικό ρολόι, η AM:PM διαθέτει και μία σειρά με δείκτες σε σχήμα μικρών μολυβιών. Ο μηχανισμός Miyota κρύβεται μέσα στο κλασικό σώμα που χρησιμοποιεί η εταιρεία για αυτά τα ρολόγια, με τη διακριτική κάσα σε διάμετρο 29 χιλιοστά. Αυτό το ρολόι θα γίνει η τέλεια η συνοδεία για τις πρώτες μέρες του σχολείου.

Παιδικά Ρολόγια Με Δείκτες Μολυβάκια AM PM Jewelor

Δείτε όλα τα κλασικά παιδικά ρολόγια της AM:PM εδώ

 

Το ιδανικό παιδικό ρολόι χειρός στο Jewelor

Αν θέλετε να μάθετε και εσείς την αξία του χρόνου σε κάποιο παιδί, εμπιστευτείτε το Jewelor και αποκτήστε άμεσα το ιδανικό παιδικό ρολόι χειρός. Παραγγείλτε τα παιδικά ρολόγια της επιλογής σας μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποκτήστε τα στην πόρτα μας σε λίγες μέρες με πανελλαδική αποστολή και δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ