+30 231 051 7410

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Βέρες γάμου-βέρες αρραβώνα: οδηγός αγοράς

Οι βέρες γάμου και αρραβώνα είναι ίσως το πιο συμβολικό από όλα τα κοσμήματα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για κοσμήματα που υπενθυμίζουν έμπρακτα τον όρκο αιώνιας ένωσης που έχει δώσει το ζευγάρι, ενώ δεν παύει να είναι ένα όμορφο και ανθεκτικό κόσμημα που τονίζει την εμφάνιση αυτών που την φορούν.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το τόσο ιδιαίτερο κόσμημα, καθώς και μερικές συμβουλές για να κάνετε την κατάλληλη αγορά.

 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις βέρες γάμου ή αρραβώνα

Πίσω από τις βέρες αρραβώνα-γάμου κρύβονται δεκάδες ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες πληροφορίες. Εμείς διαλέξαμε για μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες:

  • Περπατάτε έξω από ένα κοσμηματοπωλείο. Βλέπετε ένα εκθαμβωτικό ζευγάρι βέρες γάμου σφυρήλατες στη βιτρίνα και αναρωτιέστε πόση ποσότητα χρυσού χρειάζεται για να φτιαχτεί. Η απάντηση είναι: «αρκετή». Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι βέρες που κατασκευάζονται κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ απαιτούν την εξόρυξη περίπου δεκαεπτά τόνων χρυσού.
  • Η βέρα γάμου είναι ένα κόσμημα με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Θεωρείται ότι οι Αιγύπτιοι ήταν εκείνοι που καθιέρωσαν το έθιμο της βέρας. Το στρόγγυλο σχήμα του δαχτυλιδιού συμβόλιζε την αιώνια, αδιάκοπη ένωση του ζευγαριού. Παρομοίως, τον ίδιο συμβολισμό έχει σήμερα το πολύ ανθεκτικό διαμάντι, που συχνά διακοσμεί τα δαχτυλίδια γάμου ή αρραβώνων.
  • Οι πρώτες βέρες κατασκευάζονταν από υλικά όπως κάνναβη, οστά, ελεφαντόδοντο και δέρμα. Τα μέταλλα καθιερώθηκαν για πρώτη φορά από τους Ρωμαίους. Πολλές Ρωμαίες, μάλιστα, είχαν μία φτηνή σιδερένια βέρα για καθημερινή χρήση και μία χρυσή για τις εξόδους τους.
  • Ο χρυσός καθιερώθηκε ως το πιο συνηθισμένο μέταλλο για τις βέρες λόγω της μεγάλης αξίας τους. Οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις είναι ο κίτρινος και ο λευκός χρυσός.
  • Οι Δυτικοευρωπαίοι φορούν συνήθως τις βέρες γάμου στον παράμεσο του αριστερού χεριού. Σύμφωνα με το μύθο, η vena amoris, η φλέβα της αγάπης, πηγάζει από την καρδιά και καταλήγει σ’ αυτό το δάχτυλο. Οι Ανατολικοευρωπαίοι, αντίθετα, την φορούν στο δεξί καθώς, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, η δεξιά πλευρά ταυτίζεται με το καλό και το σωστό.
  • Σε μερικές χώρες, όπως στην Ινδία, συνηθίζεται οι βέρες να φοριούνται σε δάχτυλο του ποδιού αντί για το χέρι.
  • Οι περισσότερες βέρες γάμου αγοράζονται το Δεκέμβριο. Αυτό ίσως εξηγείται από την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, η οποία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και ευνοεί νέα ξεκινήματα όπως ο γάμος.
  • Στη Ρουμανία υπάρχει το έθιμο να ανταλλάσσει το αντρόγυνο ένα ζευγάρι ασημένιες βέρες όταν κλείνουν 25 χρόνια γάμου. Αυτές τις καινούργιες βέρες τις φοράνε μαζί με τις παλιές που είχαν ανταλλάξει όταν παντρεύτηκαν.

 

Veres Gamou Jewelor

 

Βέρες αρραβώνων-γάμου: τι επηρεάζει το κόστος τους

Το πρώτο πράγμα που θα ήταν καλό να σκεφτείτε πριν αγοράσετε τις βέρες γάμου ή αρραβώνων είναι τα διαθέσιμα χρήματα. Στην αγορά υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια και εσείς καλείστε να κάντε την καλύτερη για εσάς. Κατά μέσο όρο το κόστος κινείται στο 3%-4% του συνολικού budget για το γάμο σας.

Ο πρώτος βασικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή είναι φυσικά το υλικό. Άλλη τιμή θα έχει ένα ζευγάρι βέρες απλές γυαλιστερές, άλλη ένα ζευγάρι βέρες λευκόχρυσες ματ και άλλη ένα ζευγάρι βέρες από πλατίνα. Στην περίπτωση που επιλέξετε βέρες γάμου από χρυσό, τα καράτια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο αφού αυξάνουν την περιεκτικότητα του κοσμήματος σε χρυσό και το κάνουν πιο ευλύγιστο.

Ακόμα, η τιμή μιας βέρας ανεβαίνει όσο περισσότερο επεξεργασμένη είναι. Αν, για παράδειγμα, ψάχνετε βέρες γάμου δίχρωμες ματ θα πρέπει να δώσετε κάτι παραπάνω. Η επεξεργασία αφορά την υφή του μετάλλου (γυαλιστερό, ματ, ζαγρέ), τη σφυρηλάτηση και την ύπαρξη (ημι)πολύτιμων λίθων.

Όποιο σχέδιο και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να ελέγξετε τις σφραγίδες και τα πιστοποιητικά των καρατιών που συνοδεύουν τις βέρες.

 

Βέρες αρραβώνα-γάμου: ένα πολύ προσωπικό και διαχρονικό κόσμημα

Όταν λέμε «προσωπικό» δεν εννοούμε μόνο συναισθηματικά. Δεδομένου ότι οι βέρες είναι ένα κόσμημα που θα το φοράτε καθημερινά, φροντίστε να επιλέξετε ένα ανθεκτικό υλικό το οποίο θα αντέχει στην κακομεταχείριση. Επίσης, μην παραμελήσετε την άνεση. Επιλέξτε τη διάμετρο που ταιριάζει ιδανικά στα δάχτυλά σας και προσπαθήστε να αγοράσετε ένα ανατομικό σχέδιο. Να θυμάστε ότι οι ανατομικές βέρες «γλιστράνε» πιο εύκολα σε δάχτυλα με χοντρό κόκαλο.

Εκτός από την εργονομία, δώστε σημασία και στο προσωπικό σας γούστο. Φαντάζεστε εσάς και το ταίρι σας με ένα ζευγάρι βέρες χρυσές σφυρήλατες; Ή με ένα κλασικό ζευγάρι πομπέ βέρες λευκόχρυσες; Η επιλογή είναι δική σας.

Παλιότερα το «καθήκον» της επιλογής δαχτυλιδιών για γάμο βάραινε αποκλειστικά τους άντρες. Πλέον, όμως, και οι γυναίκες έχουν δικαιολογημένα λόγο. Οι βέρες είναι ένα κόσμημα που αφορά και τους δύο. Για αυτό αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλο. Ανταλλάξτε απόψεις σχετικά με το γούστο σας και κάντε μαζί την έρευνα αγοράς. Έτσι, θα καταλήξετε σίγουρα σε κοσμήματα που θα σας εντυπωσιάζουν για πολλά χρόνια.

Τέλος, να θυμάστε ότι οι βέρες συνήθως έχουν ένα πιο «ουδέτερο» και διαχρονικό στυλ σε σχέση με τα άλλα κοσμήματα. Δεν είναι κοσμήματα που έρχονται και παρέρχονται με τη μόδα αλλά κοσμήματα με μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

300+ χειροποίητες βέρες γάμου-αρραβώνα στο Jewelor

Ψάχνετε ένα κοσμηματοπωλείο για να αγοράσετε βέρες στη Θεσσαλονίκη; Το Jewelor.gr και το κοσμηματοπωλείο Παλουκίδης είναι ο ιδανικός προορισμός. Διαθέτουμε πάνω από 320 χειροποίητες βέρες γάμου-αρραβώνα σε απεριόριστη ποικιλία σχεδίων, μεγεθών και χρωμάτων.

Πραγματοποιήστε τώρα τις αγορές σας και παραλάβετε τις βέρες σε 1-2 εργάσιμες μέρες πανελλαδικά με δωρεάν τα μεταφορικά έξοδα (για αγορές άνω των 50 ευρώ). Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ